Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Любомира Димитрова от Свищов се класира за международната олимпиада по философия

Любомира Димитрова от Свищов се класира за международната олимпиада по философия
Добавена на: 2019-04-18 09:02:56

Това е най-големият успех по философия, постиган от ученик от Великотърновска област

Свищовската ученичка Любомира Димитрова от СУ „Николай Катранов”  се класира  на второ място в подборния кръг за международната олимпиада и вече официално е член на Националния отбор по философия на Република България.
                Двама ученици от България, единият от които е Любомира, ще представят  България на Международната олимпиада по философия, която ще се проведе от 17.05.2019 -до 19.05.2019 в Рим, Италия. Участието на международната олимпиада ще е с разработка на английски език.   
                Любомира   участва в подготовката на членовете на разширения национален отбор, която   се проведе от 13.04. до 17.04.2019 г. в Центъра да подготовка на ученици за международни олимпиади към МОН в град София. Младите олимпийци бяха обучавани от преподаватели в  СУ „Св.Климент Охридски”. 
                На 17.04.2019 г. се проведе и подборният кръг, включващ писмена работа и устна беседа с членовете на журито.
                Успехът на Любомира е невероятен, като се има предвид, че другият участник в националният отбор е ученик в 12 клас на Националната гимназия по древни езици и култура (НГДЕК) в София, където  училище философията е един от основните предмети и се изучава 18 часа седмично,  и е участник в миналогодишната Международна олимпиада по философия.
                 
 
По информация на СУ „Николай Катранов“ – гр. Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания