Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Започва дългоочакваният ремонт на Републикански път II-52 през свищовското село Вардим

Започва дългоочакваният ремонт на Републикански път II-52 през свищовското село Вардим
Добавена на: 2019-02-21 10:15:51

Очаква се през месец март да стартират строително-монтажните работи

      На 19 февруари официално бе подписано възлагателно писмо към фирмата изпълнител от Агенция „Пътна инфраструктура“, с което се възлага изпълнението на рехабилитацията на Републикански път II-52, от частта преминаваща в границите на област Велико Търново, през село Вардим, до град Свищов.
Очаква се през месец март да стартират строително-монтажните работи, които ще започнат от границата с област Русе и ще продължат по посока село Вардим. Стойността на дългоочаквания ремонт на пътната инфраструктура възлиза на близо 10 млн. лв. Към този момент са осигурени половината от средствата, с които  ще започнат строително-монтажните работи през пролетта.
Припомняме, че лошото състояние на 18,6 километровия участък от пътя от години е сериозен проблем за жителите на град Свищов и село Вардим, което е предпоставка за редица пътнотранспортни произшествия. В следствие на системното и аргументирано настояване от страна на общинското ръководство, проблемът беше чут и до месец ще стартират реалните действия по възстановяване на пътното платно.
След приключване на ремонтните дейности, подобряването на условията за шофиране ще допринесе за нормализиране транспортния трафик и ще гарантира безопасността на пътуващите в тази част от територията на община Свищов.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания