Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Започна записването за участие в XVII национален фестивал на любителските камерни и кафе – театри в Свищов

Започна записването за участие в XVII национален фестивал на любителските камерни и кафе – театри в Свищов
Добавена на: 2019-01-18 14:25:45

Започна записването за участие в XVII национален фестивал на любителските камерни и кафе – театри в Свищов

Тази година фестивалът ще се състои на 22 и 23 март

Заявки за участие в Седемнадесетия национален фестивал на любителските камерни и кафе – театри се приемат в Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” в Свищов в срок до 15 март. Тази година фестивалът ще се състои на 22 и 23 март.
Театралният форум се провежда под патронажа на Кмета на Община Свищов. Седемнадесетото му издание ще премине под знака на 150 години от отпечатването на „Устав на Българското читалище в Свищов” и 115 години от Дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за построяване на сграда за театър и читалище в Свищов.
Съгласно статута на фестивала, с право на участие в него са всички любителските камерни и кафе – театри без жанрово ограничение. Театралните групи представят по един спектакъл с времетраене до 60 минути пред съставено от професионалисти жури. Ще бъдат връчени специална награда на Кмета на Община Свищов, три награди за спектакъл и по три награди за мъжка и за женска роля.
Фестивалът на любителските камерни и кафе - театри води началото си от 1998 г., когато се провежда първото му издание. След двугодишно прекъсване, през пролетта на 2000 г. се провежда за втори път и е посветен на 130 годишнината от Първото театрално представление в Свищов.
От 2004 г. насам фестивалът на любителските камерни и кафе – театри се провежда ежегодно в навечерието на 27 март, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания