Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия
Добавена на: 2018-11-17 20:28:39

Тази година на 18 ноември почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата от пътнотранспортни злополуки

С Резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва като Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. На този ден във всички страни по света се отдава почит към жертвите и пострадалите от ПТП. За съжаление, България остава водеща страна в Европа по смъртност предизвикана на пътя. По данни на „Пътна полиция“ половината от инцидентите у нас се дължат на превишена скорост, около 20% се случват заради неправилно изпреварване, а другите две основни причини са отнемане на предимство и употреба на алкохол.
На този ден нека си спомним за жертвите на пътнотранспортни злополуки, да почетем тяхната памет и изразим подкрепа към семействата им!
На този ден е важно да благодарим на хората, които всекидневно се борят за спасяването на десетки пострадали при пътнотранспортни произшествия – пожарникари, полицаи, лекари и медицински сестри. Благодарение на техния висок професионализъм и адекватни действия сърцата на много от пострадалите продължават да бият!
Повечето от инцидентите по пътищата могат да бъдат предотвратени! Необходими са само повече търпение, толерантност и предпазливост, за да избегнем непоправими грешки водещи до фатален край. Безопасността на движението по пътищата е споделена отговорност на участниците в него, затова нека заедно положим усилия и направим пътуването по-сигурно и спокойно за всички нас!

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания