Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Празника на Свищов уважи председателят на Съвета на директорите на НКИЗ Илия Лазаров

Празника на Свищов уважи председателят на Съвета на директорите на  НКИЗ Илия Лазаров
Добавена на: 2018-09-28 14:50:03

Празника на Свищов уважи председателят на Съвета на директорите на  НКИЗ Илия Лазаров

Гостът и представителите на общинското ръководство разговаряха повече от час за бъдещо развитие и устройство на територията на бившето военно поделение

Председателят на Съвета на директорите на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Илия Лазаров посети Свищов по повод празниците на града „Свищовски лозници“. Заедно с кмета на града Генчо Генчев и председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, Илия Лазаров присъства на църковна служба в емблематичната за крайдунавския град църква „Света Троица“, след което повече от час разговаряха на официална среща в административната сграда на Община Свищов. На поредната среща, която се проведе между страните, основната тема на разговор беше свързана с изграждане на концепция за бъдещо развитие и устройство на територията на бившето военно поделение, което община Свищов придоби на 31.08.2018 година.
В разговора, кметът на Свищов подчерта, че възможностите, които предоставя придобитият терен от 320 дка, създават благоприятни условия за социално-икономическото развитие, не само на общината, но и на целия регион. И именно по тази причина ще се подходи изключително отговорно при преустройството на  ключовия за развитието на общината терен.  Г-н Лазаров увери, че с опита, който има НКИЗ, дружеството може да бъде изключително полезно в нелеката задача, която предстои на община Свищов.
„Национална компания индустриални зони“ ЕАД е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите. Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България.
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания