Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Започва изработването на проект за реконструкция и модернизация на общинския пазар „Велешана“ в Свищов

Започва изработването на проект за реконструкция и модернизация на общинския пазар „Велешана“ в Свищов
Добавена на: 2018-06-21 15:11:16

Проектът ще бъде част от капиталовата програма на община Свищов за 2019 година


Кметът на Свищов съобщи, че предстои изготвянето на проект, включващ реконструкция и модернизация на покрит пазар - “Велешана“ в град Свищов.

Тъй като това е едно изключително важно място за хората на селското стопанство, за земеделците, за местните производители, които предлагат своите стоки и продукция, се налага неговото разширяване и подобряване. В момента разположението на общинския пазар не е съобразено с реалните нужди, затруднява комуникацията и създава доста неудобства, както на продавачите, така и на ползвателите. Кметът на Свищов сподели, че всички граждани са в очакване на това, кога ще се премахне прословутия купол – намиращ се там, за да може да се превърне пазара наистина в нещо приятно. Той допълни, че предварителните предположения са, че до есента проектът за модернизацията ще бъде готов. „Тогава ще можем да го представим на съгражданите и да се съобразим с тяхното мнение, кое ще е най-удачно за тях, като вход, като изход, като място за разтоварване на стоката, като човекопоток, изграждане на осветление, покрив и всичко останало. Едва след това ще се премине към конкретни действия.“.

Проектът ще бъде част от капиталовата програма на община Свищов за 2019 година.

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания