Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовската болница „Д-р Димитър Павлович“ се сдоби с нов 16-срезов скенер

Свищовската болница „Д-р Димитър Павлович“ се сдоби с нов 16-срезов скенер
Добавена на: 2018-06-18 16:08:31

Свищовската болница „Д-р Димитър Павлович“ се сдоби с нов 16-срезов скенер
Свищовската болница „Д-р Димитър Павлович“ се сдоби с нов 16-срезов скенер
Свищовската болница „Д-р Димитър Павлович“ се сдоби с нов 16-срезов скенер

От днес започна петдневно обучение на лекарския екип, който ще работи с високотехнологичната апаратура


МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“- град Свищов се сдоби с нов скенер от най-ново поколение, който вече е инсталиран в болничното заведение. Новият томограф, с който ще работят свищовските лекари, е по проект „Вашето здраве има значение! – Модернизация на болниците в Зимнич и Свищов“ и е реализиран съвместно от община Свищов и община Зимнич по Програма „Interreg V-A Romania-Bulgaria“.

От днес започна петдневно обучение на специалистите, които ще работят с високотехнологичната апаратура, а за обучението в Свищов пристигнаха инж. Алфред Рамуш – представител на фирмата производител на скенера „PHILIPS“ и  Явор Иванов – представител на фирмата, отговаряща за доставката и сервизното обслужване. В продължение на една седмица те ще обучат лекарите и специализирания персонал да работят с новото оборудване по най-прецизен начин. С новата техника ще се постигне осъществяване на комплексна и висококачествена диагностика, което е изключително важно за ефективността на свищовското лечебно заведение.

На среща с медиите, кметът на Свищов Генчо Генчев благодари на фирмите и екипа по проекта, за качествената работа и доставките в срок, и поздрави лекарите, работещи в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, с новата придобивка. Кметът подчерта, че скенерът е с 5-годишна пълна гаранция и цялостно сервизно обслужване. Представителят на фирмата доставчик добави, че скенери на този производител има инсталирани на 20 места в България, а със същите параметри са само 4. Лекарите изразиха удовлетворението си, че благодарение на усилията на общинското ръководство и реализирането на проекта, ще имат възможността да обогатят професионалния си опит и да работят с 16-срезов скенер, който предоставя много по-прецизна, и високоскоростна диагностика, от предишния едносрезов. Д-р Здравко Лалев добави, че освен всички предимства за работата на Неврология и Вътрешно отделение, с качествената апаратура ще могат да се изпълняват и изследвания в извън болнична помощ, след като разбира се това бъде уточнено със здравната каса и се сключи договор.  Д-р Валерия Попова допълни, че това е второто обучение за екипа, който преди няколко дни се е върнал от Свиленград, където са обменили опит с колегите си, работещи със скенер, имащ същите параметри.

В рамките на проекта, предстоят посещения на екипите от Българска и Румънска страна в лечебните заведения от двете страни на река Дунав, за обмяна на опит и повишаване компетентността при работата с високотехнологичната апаратура.

За болницата в Свищов, освен доставянето на компютърен томограф, е заложено и  закупуването на реаномобил от най-ново поколение. Общата сума, която ще усвои община Свищов по проекта е в размер на 763.231.29 евро, от които 2% са собствен принос.

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания