Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Проведе се лекоатлетическият крос „Да опазим децата си”

Проведе се лекоатлетическият крос „Да опазим децата си”
Добавена на: 2018-04-27 11:33:48

Проведе се лекоатлетическият крос „Да опазим децата си”
Проведе се лекоатлетическият крос „Да опазим децата си”
Проведе се лекоатлетическият крос „Да опазим децата си”

Той се организира от фондация „Ангели от Лим” и Община Свищов и е в памет на Антония Братова и Антоана Евтимова

В четвъртък в Свищов се проведе ежегодният пролетен лекоатлетически крос „Да опазим децата си”. Той се организира от фондация „Ангели от Лим” и Община Свищов и е в памет на Антония Братова и Антоана Евтимова, и останалите 10 деца, загинали трагично в река Лим.
Участие взеха над 100 деца от училищата в Свищов и населените места в общината.
Кросът бе открит от Венци Евтимов – бащата на Антоана, който пожела успех на участниците.
Състезателите бяха разделени в различни възрастови групи, като имаше отделни състезания за момичета и момчета. Стартът бе даден на централната улица „Цар Освободител” до площад „Алеко”, която бе затворена за движение на автомобили.
В групата на състезателите от I до IV клас победител при момичетата стана Яница Иванова от СУ „Николай Катранов”, следвана от Анелия Стефанова от СУ „Димитър Благоев” и Саня Христова от ОУ „Христо Ботев” – с. Алеково.
При момчетата в тази група пръв стана Радослав Атанасов от СУ „Димитър Благоев”, втори е Християн Османов от СУ „Цветан Радославов”, а трети – Димитър Матеев от СУ „Димитър Благоев”.
В групата на състезателите от V – VII клас Алисия Пенева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Овча могила победи при момичетата. След нея останаха Айлин Исмаилова от ОУ „Филип Сакелариевич” и Александра Христова от СУ „Цветан Радославов”.
Илко Илиев от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Овча могила стана шампион при момчетата в тази възрастова група. Втори е Димитър Петров от ОУ „Филип Сакелариевич”, а трети – Елисей Карлев от ОУ „Христо Ботев” – с. Ореш.
Състезанието при участниците от VIII – X клас също премина много интересно. Победител при момичетата е Виктория Борисова от СУ „Димитър Благоев”, следвана от Лора Опрева от същото училище и Анелия Анева от СПГ „Алеко Константинов”.
Даниел Кръстев от СУ „Цветан Радославов” е победител при момчетата. Втори е Владислав Василев от същото училище, а трети – Георги Пенев от СПГ „Алеко Константинов”.
Димитринка Николова бе наградена като шампион при момичетата от X до XII клас. Тя бе и единствената представителка от тази възрастова група, която се включи в кроса.
При момчетата шампион е Мирослав Атанасов от СПГ „Алеко Константинов”, следван от Пламен Петров от ПДТГ „Димитър Хадживасилев” и Любомир Ламбев от СУ „Димитър Благоев”.
За най-малък участник бе наградена 4-годишната Грациела-Софи Кирилова Младенова от детска градина „Радост”, а за най-голям участник – 19-годишният Пламен Петров от ПДТГ „Димитър Хадживасилев”.
Наградите връчиха кметът на общината Генчо Генчев, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и други представители на Общинската администрация.
Представителите на фондация „Ангели от Лим” връчиха и няколко специални награди – за участниците от училището в Овча могила, на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Свищов и за Дневния център за деца с увреждания в Свищов.
Събитието бе официално закрито от кмета Генчо Генчев, който пожела на децата да обичат спорта, за да бъдат здрави и да постигат успехи, с които Свищов и техните родители да се гордеят.
Пресцентър на Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания