Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Иновации за близо 2,5 млн. лв. въвежда свищовското предприятие „Фаво“ АД

Иновации за близо 2,5 млн. лв. въвежда свищовското предприятие „Фаво“ АД
Добавена на: 2018-02-08 15:45:42

Иновации за близо 2,5 млн. лв. въвежда свищовското предприятие „Фаво“ АД
Иновации за близо 2,5 млн. лв. въвежда свищовското предприятие „Фаво“ АД
Иновации за близо 2,5 млн. лв. въвежда свищовското предприятие „Фаво“ АД

Общата стойност на проекта, чиято цел е подобряване на енергийната ефективност на предприятието и въвеждане на иновации във фирмата, е 2 481 610,82 лв.

Фирмата за производство на пълна гама корпусна мебел, тапетни маси и интериорни врати реализира проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) 2014-2020.
На встъпителна пресконференция днес, бе даден официалният старт на дейностите по проекта. На церемонията, освен представители от ръководството на компанията, присъстваха и председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, проф. Андрей Захариев – ръководител катедра „Финанси и кредит“ към СА „Д. А. Ценов“, служители на Община Свищов и работници.  Самият проект бе представен от ръководителя му Димитър Флорев. Той подчерта, че в последните години компанията, реализираща проекта, се е наложила не само на националния, но и на европейския пазар и тази инвестиция ще помогне за развитието в тази насока. Общата стойност на проекта, чиято цел е подобряване на енергийната ефективност на предприятието и въвеждане на иновации във фирмата, е 2 481 610,82 лв.    
1 273 016,51 лв.  от тях са европейско, а останалите 224 649,98 лв. - национално съфинансиране.  Крайният срок за изпълнение е 30-ти януари 2019 година.
В дългосрочен план проектът ще доведе до постигане на по-устойчиво развитие и значително засилване на конкурентоспособността на фирмата. В края на представянето, ръководителят на проекта спомена и за  острата нужда от рехабилитация на пътя до самата фирма, за което общинското ръководство вече е поело ангажимент.
От страна на Общинското ръководство и местния парламент, на събитието присъства председателят на ОбС д-р Кристиян Кирилов. „Вложените от Вас средства, в крайна сметка, ще стигнат и до Общината, под формата на такси и данъци, за което и ние ще сме много доволни от Вашата инвестиция. По-важното е, че Вие искате и правите нещо в нашия град. И реално Общината има нужда от подобни дейности, които да ангажират младите хора“, посочи д-р Кирилов и пожела успех в развитието на предприятието.
„Като част от екип, разработил актуален план за развитие на община Свищов мога да кажа, че този проект е един от малкото, който директно пасва да подобрим показател, който мери развитие, свързано с работни места и инвестиции. Северна България е територия с потенциал за развитие и всичко това, което правите е светъл лъч за успешен мениджмънт.“, каза в обръщението си към ръководството на предприятието проф. Андрей Захариев.
Основателят на "Фаво"АД Любен Флорев обобщи идеята за инвестицията със следните няколко думи: „Целта ни е да реализираме поредица от проекти, които да доведат нашето предприятие до ново технологично ниво, да ангажираме по-голям процент качествена работна ръка и да разкрием нови работни места. Планирали сме и някои социални подобрения в тази насока – като столова база за работниците, допълнителни социални придобивки като здравни и спестовни застраховки. Искаме да направим една стабилна компания, изградена по европейски модел“, посочи още ръководителят на дейностите. 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания