Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поздравителен адрес за 1 ноември от кмета на община Свищов Генчо Генчев

Поздравителен адрес за 1 ноември от кмета на община Свищов Генчо Генчев
Добавена на: 2017-11-01 14:12:20

Отбелязваме Деня на народните будители

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА,

Приемете моите искрени поздрави по повод 1 ноември – Денят на народните будители!
Този ден е посветен на всички български просветители, книжовници, революционери и свети будители – празник на възраждащия се национален дух и устремения порив към образование и книжовност. На страниците на българската история са изписани имената на десетки личности посветили делото си на българската писменост и култура. Сред тях са видните наши съграждани Филип Сакелариевич, Емануил Васкидович, Христаки Павлович, Димитър Начович, Александър Шишманов, Георги Атанасович, Димитър Шишманов, Алеко Константинов, Димитър Хадживасилев, Димитър Ценов, Цветан Радославов, Иван Шишманов и пр.
В празничния ден поздравявам всички Вас – техните следовници, съвременните народни будители, които днес работите за запазване на българското образование и култура. В света на технологичен подем и дигитални измерения пред вас стои предизвикателството да съчетаете традициите с новаторството в един общ стремеж за развитие, и огромната отговорност да опазите духовния свят на новите поколения. Вярвам, че обединени ще намерим сили да продължим святото дело на предците ни и да съхраним вечно устремения български дух към овладяване на знанието.
Пожелавам всяко Ваше начинание да се увенчае с успех и в пълнота да защитите представата, която имаме за българския просветител! Бъдете достойни наследници на героичната ни история и вярвайте в бъдещето на България!

Честит празник!
ГЕНЧО ГЕНЧЕВ
Кмет на община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания