Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов спечели дело за над 730 хиляди лева

Община Свищов спечели дело за над 730 хиляди лева
Добавена на: 2017-06-29 10:56:32

Всеки изпълнител, сключил договор с община Свищов, трябва да знае, че Общината ще държи на качествено изпълнение в срок и при условията сключени в договора

С Решение от 26 юни 2017 г., Върховният съд на България окончателно отхвърли претенциите на изпълнителя на обект "Нове - сърцето не легиона. Социализация и експониране на римски военен лагер и късно античен град Нове - I етап", за доплащане на 730 113,86 лева за допълнително извършени строителни работи. ВКС е приел за недопустимо да се изменя цената на договор сключен по силата на Закона за обществените поръчки.

Адвокатите на Община Свищов успяха да спечелят делото след 2 неблагоприятни за Общината решения на Търновските съдилища. Освен отхвърляне на непосилната сума за Общината, тя ще получи обратно и всички направени разноски по делата.
Кметът на Общината коментира, че освен финансовата част на делото, това решение е било важно и от принципна гледна точка. Всеки изпълнител, сключил договор с община Свищов, трябва да знае, че Общината ще държи на качествено изпълнение в срок и при условията сключени в договора. 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания