Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Управителят на ВиК Йовковци се срещна с общинското ръководство и кметовете на населени места

Управителят на ВиК Йовковци се срещна с общинското ръководство и кметовете на населени места
Добавена на: 2017-06-07 16:21:36

Управителят на ВиК Йовковци се срещна с общинското ръководство и кметовете на населени места

За съжаление, сериозният проблем с довеждащия водопровод остава основната заплаха за водоподаването в Свищов

Инж. Димитър Владов проведе в Свищов среща с 15-те кмета на населените места от Общината, на която разискваха въпроси и проблеми, касаещи водоподаването, качеството на водопреносната мрежа, загубите на вода и авариите. По време на разговорите с общинското ръководство бяха набелязани конкретни проблеми и срокове за отстраняването им. Инж. Владов сподели, че за съжаление е установено, че ВиК базите по населените места са силно занемарени и зле поддържани. Предстои да бъдат взети мерки в тази посока, за да се подобри експлоатацията им. На срещата бяха набелязани мерки за изграждане на пречиствателна обезманганителна станция в Свищов. Управителят на ВиК Йовковци увери общинското ръководство, че като последно присъединил се партньор, към Свищов ще бъдат насочени средства за инвестиции от общия бюджет, което ще допринесе за подобряване качеството на работа и предоставената услуга. По време на разговора стана ясно, че предстои асфалтирането на дупките, причинени от ВиК аварии в Свищов. В края на срещата, всички страни се обединиха около идеята за по-добра комуникация помежду си и търсене на общи решения за проблемите, които касаят развитието на цялата община.
За съжаление, сериозният проблем с довеждащия водопровод остава основната заплаха за водоподаването в Свищов. Отпуснатите за изграждането му преди няколко години 2.7 млн. лв. от бюджета на Република България, се оказаха хвърлени на вятъра. Заради лошото качество на използваните материали и некачественото изпълнение, в момента водопровода аварира непрекъснато. При задълбочаване на проблема, това би могло да остави целия град Свищов без вода, за неопределено време.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания