Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Участници от 8 държави проведоха „Пазар на социалните идеи” в Свищов

Участници от  8 държави проведоха „Пазар на социалните идеи” в Свищов
Добавена на: 2017-04-28 12:35:04

Участници от  8 държави проведоха „Пазар на социалните идеи” в Свищов
Участници от  8 държави проведоха „Пазар на социалните идеи” в Свищов
Участници от  8 държави проведоха „Пазар на социалните идеи” в Свищов

Домакин на събитието бе Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”.

По инициатива на Сдружение „Институт Перспективи” в Свищов се проведе „Пазар на социалните идеи”. Домакин на събитието бе Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”.
Целта бе да се покажат новосъздадените модели за социално предприемачество пред свищовската общественост и да се намали дистанцията между младите и опитните предприемачи.
По време на събитието бяха представени 6 иновативни предприемачески идеи, които са разработени от 40 младежи на възраст между 15 и 24 години. Организаторите споделиха, че младите хора са подбрани от най-елитните университети на 8 държави – Румъния, Гърция, Словакия, Италия, Франция, Португалия, Белгия и България.
Събитието е уникално по рода си за цяла Северна България, тъй като младите хора в рамките на 7 дни са опознали местния икономически климат и на базата на това предложиха свои идеи, които биха могли да се реализират тук. Такъв „пазар на идеи” ще се проведе във всички 8 страни партньори по проекта.
Всички гости бяха приветствани от Ахмед Куйтов – председател на УС „Институт Перспективи”. Участниците бяха поздравени от зам.-директора на ПДТГ „Димитър Хаджвисилев” Тодорка Иванова.
Гости на форума бяха зам.-кметът на Община Свищов Анелия Димитрова, началникът на отдел „Образование” Румяна Кузева, представители на неправителствени организации и на академичната общност. Те също отправиха своите послания към всички участници във форума като разказаха на чуждестранните гости повече за историята на Свищов и пожелаха на всички да обменят много полезни идеи в областта на предприемачеството.
Пресцентър на Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания