Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Седемнадесет учители от 4 страни гостуваха на Община Свищов

Седемнадесет учители от 4 страни гостуваха на Община Свищов
Добавена на: 2017-03-17 15:08:47

Седемнадесет учители от 4 страни гостуваха на Община Свищов
Седемнадесет учители от 4 страни гостуваха на Община Свищов
Седемнадесет учители от 4 страни гостуваха на Община Свищов

Педагозите работят съвместно със СУ „Николай Катранов“ по проект „Под едно и също небе“


Председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов и секретарят на Общината Любомира Петрова бяха любезни домакини на чуждестранните гости. Г-жа Петрова приветства всички с добре дошли и изрази радостта си от културния и образователен обмен между всичките пет страни - Уелс, Испания, Италия, Турция и България. Тя поздрави гостите от името на кмета Генчев и пожела ползотворна работа на всички участници по проекта. Д-р Кристиян Кирилов се обърна към гостите със следните думи: „Вярвам, че престоят ви в България, в Свищов и в училище СУ „Николай Катранов“ ще бъде едно приятно изживяване, изпълнено с много емоции. Ще усетите българското гостоприемство, любознателността и ентусиазма на нашите ученици и учители. Подкрепям и се гордея с нашите училища, които развиват тези проекти насочени към обмяна на идеи, популяризиране на традиции, забележителности и история… Свищов е град с богата история и голям принос в развитието на културата и образованието в България. Сигурен съм, че тук ще преживеете незабравими моменти, ще се радвате на ползотворна работа и много нови приятелства!“ – с тези думи председателят на ОбС - Свищов приветства скъпите гости и изрази увереност в полезността на тези срещи, които помагат на учениците да разберат, че Европа не е само географско понятие. Да бъдеш гражданин на променяща се Европа днес означава да си толерантен, да пазиш националното си съзнание, но и да уважаваш и зачиташ чуждите културни традиции.

     Срещата завърши с размяна на подаръци и обща снимка пред административната сграда на Общината, като мил спомен от гостуването на учителите в Свищов.

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ    

 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания