Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СВИЩОВСКОТО СЪКРОВИЩЕ ИЗБРАНО ДА УЧАСТВА НА ИЗЛОЖБА ВЪВ ВИЕНА

СВИЩОВСКОТО СЪКРОВИЩЕ ИЗБРАНО ДА УЧАСТВА НА ИЗЛОЖБА ВЪВ ВИЕНА
Добавена на: 2016-11-14 13:47:15

СВИЩОВСКОТО СЪКРОВИЩЕ ИЗБРАНО ДА УЧАСТВА НА ИЗЛОЖБА ВЪВ ВИЕНА
СВИЩОВСКОТО СЪКРОВИЩЕ ИЗБРАНО ДА УЧАСТВА НА ИЗЛОЖБА ВЪВ ВИЕНА

Kunsthistorisches Museum – Виена

Свищовското съкровище е избрано да участва на изложба в Kunsthistorisches Museum – Виена, посветена на металите и ресурсите през бронзовата епоха в източните части на Балканския полуостров. Изложбата, която ще се проведе в периода 14 март – 25 юни 2017 г., е част от научен проект на българската и австрийската академии на науките. Организатор на изложбата от българска страна е Националният Археологически Институт с Музей към БАН, в партньорство с регионални и общински музеи. В нея ще участват и други съкровища от бронзовата епоха, съхранявани в регионалните и общински музеи в България. 


Свищовското съкровище е датирано в средата на II хил. пр. Хр. и се състои от тринадесет златни накита и шест бронзови предмета, всички поставени в глинен съд, заровен в земята. Откритото през 2011 г. съкровище е дарено от откривателя си Р. Тодоров на Градски Исторически музей - Свищов. В момента, в Исторически музей – Свищов са изложени само репликите на златните накити. Оригиналите са предадени за временно ползване на НАИМ-БАН (Национален Археологически Институт с Музей към БАН), по договор между директора на НАИМ-БАН и директора на ИМ-Свищов.
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания