Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Учителки от СУ „Николай Катранов” участваха в национална конференция „Насърчаване на четенето“

Учителки от СУ „Николай Катранов”  участваха в национална конференция „Насърчаване на четенето“
Добавена на: 2016-10-26 12:34:37

От 18 до 21 октомври в резиденция Бояна, София се проведе Петата национална конференция „Насърчаване на четенето” на тема ,,Различното четене“.

От 18 до 21 октомври в резиденция Бояна, София се проведе Петата национална конференция „Насърчаване на четенето” на тема ,,Различното четене“.
Конкурсът бе обявен от Центъра за развитие на човешките ресурси /ЦРЧР/ в ролята си на Национална агенция по Програмата „Еразъм+”, на Национално звено за координация по дейност eTwinning, Национален Еврогайдънс център и Национален Европас център.
Темата на конференцията бе насочена към училища, детски градини, училищни, регионални и национални библиотеки, както и към учени, художници, дизайнери и други хора на духа, за които тя е значима и е част от работата им, обвързана с културата и образованието, или с дейности по проекти от Програма „Еразъм+”,
Програма „Учене през целия живот”, както и дейностите eTwinning, Европас или Еврогайдънс. Различното четене е това, което прави възможно достигането на книгите до хората от различни възрасти и с различни потребности.
В конференцията ,,Насърчаване на четенето“ участваха победителите в едноименния конкурс, представили своите разработки. От град Свищов в конференцията взеха участие Петя Попова и Стефка Николаева от СУ „Николай Катранов“ с доклад и презентация „ Различното четене – път към успеха“.
Всички участници в Петата национална конференция „Насърчаване на четенето” получиха сертификати за участие. Конференцията се превърна в място за среща на единомишленици, но също така и духовно пространство, където се родиха много нови идеи и бяха обменени добри практики, насърчаващи четенето и подкрепящи пълноценния контакт с книгата.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания