Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Детска градина „Калина Малина” - с цялостно подновена база за игри и отдих на открито

Детска градина „Калина Малина” -  с цялостно подновена база за игри и отдих на открито
Добавена на: 2016-10-14 10:46:17

Детска градина „Калина Малина” -  с цялостно подновена база за игри и отдих на открито
Детска градина „Калина Малина” -  с цялостно подновена база за игри и отдих на открито
Детска градина „Калина Малина” -  с цялостно подновена база за игри и отдих на открито

Децата от градината вече се радват на много по-добри условия

Със символично прерязване на лента и тържество на децата от ДГ „Калина Малина” бе отбелязано приключването на дейностите по обновяване на базата за игри и отдих на открито в детската градина . На тържествената церемония присъстваха кметът на общината Генчо Генчев, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, заместник-кметовете Анелия Димитрова и Пламен Петков, секретарят на Община Свищов Любомира Петрова, Румяна Кузева – началник на отдел „Образование”, много родители на деца от градината, както и спонсори, помогнали в осъществяването на подновяването на базата.
- Когато изготвяхме проекта, имахме за цел да създадем красиво, уютно, безопасно пространство за свободни игри на открито. Да изградим многофункционални площадки за игра, които да осмислят свободното време и провокират способностите и интересите на децата. И най-важното – да насочим вниманието на финансиращия орган към конкретни потребности на децата от детската градина. Нашите желания, нашите очаквания бяха подкрепени от Община Свищов. Нещо повече – те погледнаха на проекта в по-далечна перспектива. Осигурен бе цялостен архитектурен план, съобразен с действащата нормативна уредба, осигурена бе фирма-изпълнител и се започна така очакваната и желана от нас промяна – каза в словото си директорката на градината Виолета Ефтимова и благодари на цялото ръководство на Община Свищов, и на всички спонсори за голямата им подкрепа.
През последните няколко месеца в детската градина бе извършено основно почистване на площадките от стари настилки, стари дървета и плочки. Подравнен бе терена с нужната техника и бяха поставени нови настилки. В детската градина бе поставена нова ограда и боядисана част от досегашната. В северната част на двора вече има нови красиви порти. За радост на всички деца бяха закупени много и красиви уреди за игра – люлки, пързалки, пикник-пейки, въртележки, кошчета за отпадъци. Подновени бяха пясъчниците. Парапетите на площадките също бяха подменени. Тревните площи на детската градина бяха засети с райграс и бе поставена изкуствена врата под въртележката.
Специално табло на входа на градината показва в снимки как е изглеждало само до преди няколко месеца детското заведение и какъв е неговият вид след обновяването.
- Всички тези дейности отнеха много техническо време за изпълнение, много усилия, но всички ние сме удовлетворени като виждаме постигнатото – подчерта директорката Виолета Ефтимова.
В знак на благодарност тя поднесе благодарствени адреси към всички присъстващи гости от Община Свищов и към спонсорите, помогнали за ремонта и обновяването на базата. Присъстващите родители също не скриха радостта си и изказаха своята благодарност.
Кметът на общината Генчо Генчев каза пред присъстващите, че е щастлив да види променената и обновена детска градина „Калина Малина” и че са положени много усилия за това.
- Децата за нас са най-важни и ние няма да спрем да инвестираме в тяхното бъдеще и в това те да имат максимално добри условия за развитие – категоричен бе Генчо Генчев. На тържествената церемония той подари на децата от градината още играчки.
Своите поздравления към присъстващите поднесоха зам.-кметът Анелия Димитрова и Румяна Кузева, които пряко работиха с директорката и персонала на ДГ „Калина Малина” по време на целия проект.
Своя поздрав към гостите поднесоха децата от градината, които с вълнение изпяха много песни и рецитираха стихове.

ПРЕСЦЕНТЪР на Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания