Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кризисният център в с. Овча Могила ще бъде официално открит на 11 октомври

Кризисният център в с. Овча Могила ще бъде официално открит на 11 октомври
Добавена на: 2016-10-07 11:59:19

С този кризисен център ще може да се реагира бързо и адекватно за овладяване на спешни ситуации в по-отдалечените места на общината

На 11 октомври /вторник/ от 10.00 часа в с. Овча Могила, община Свищов ще бъде официално открит първият Кризисен център за борба с пожарите, бедствията и катастрофите. С този кризисен център ще може да се реагира бързо и адекватно за овладяване на спешни ситуации в по-отдалечените места на общината. След официалното му откриване, ще бъде проведено занятие за координация и взаимодействие на Единната спасителна система /ЕСС/ на България при земетресения.
Участие ще вземат служители и техника от РДПБЗН, ОД на МВР, Спешна помощ, БЧК, Доброволно формирование към община Свищов и Кризисен център – с. Овча Могила.
Кризисният център включва пожарен автомобил и линейка, а на разположение ще има денонощно квалифицирани служители и медицински персонал.
Припомняме, че по-рано тази година при официално посещение в Община Свищов, председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов обеща на кмета Генчо Генчев да осигури линейка за нуждите на Общината и е факт, че спази обещанието си. Дарение е и пожарният автомобил на Кризисния център. На годишно-отчетното събрание на РДПБЗН  през месец януари, гл. инспектор Станко Лазов  прочете заповед от 29.12.2015 г. на МВР, в която се предоставя правото за безвъзмездно ползване на пожарен автомобил „Шкода”  на община Свищов.  Той връчи ключовете и документите от автомобила на кмета на общината, като пожела по-рядкото му използване. Въпреки безспорната необходимост от Кризисния център в с. Овча Могила и радостта от предстоящото му откриване, всички се надяваме да няма чести поводи за неговото използване.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания