Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Първите чуждестранни делегации бяха официално посрещнати в Община Свищов

Първите чуждестранни делегации бяха официално посрещнати в Община Свищов
Добавена на: 2016-09-23 15:57:29

Първите чуждестранни делегации бяха официално посрещнати в Община Свищов
Първите чуждестранни делегации бяха официално посрещнати в Община Свищов
Първите чуждестранни делегации бяха официално посрещнати в Община Свищов

В официалните разговори ясно се открои взаимният интерес за работа и развитие на взаимоотношенията между Свищов и чуждестранните градове

      В първия ден от празниците на града „Свищовски лозници”, в сградата на Община Свищов бяха официално посрещнати делегациите от Унгария, Черна гора, Македония и Сръбия. Кметът Генчо Генчев бе поканил на срещите ректора на СА „Д. А. Ценов” доц. д-р Иван Марчевски  и заедно с председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов бяха любезни домакини на първите четири делегации. В официалните разговори ясно се открои взаимният интерес за работа и развитие на взаимоотношенията между Свищов и чуждестранните градове. Кметът Генчев сподели, че присъствието на доц. д-р Марчевски не е никак случайно, тъй като най-прекият път за засилването на взаимоотношенията между различните народи е чрез младите хора, а образованието е стълбът на една нация. Доц. д-р Иван Марчевски изтъкна, че СА „Д. А. Ценов” със своята 80 годишна история е сред най-старите и квалитетни учебни заведения в Европа, а обмяната на опит между студенти и преподаватели от Стопанска академия и вузовете от други държави, ще бъде в интерес  на страните ни. Той представи различни алтернативи за взаимна работа и изтъкна примамливите условия за обучение и пребиваване на чуждестранните студенти в Свищов. Високото ниво на образование, чудесната материална база и спокойният живот в нашия град са сред основните предимства на Стопанска академия при избора на висше учебно заведение. Разговорите с делегатите бяха много ползотворни и се насрочиха бъдещи срещи за обмяна на опит и популяризиране на Стопанска академия в Унгария, Черна гора, Македония и Сръбия.
Д-р Кристиян Кирилов след като приветства гостите от Унгария, разкри пред тях възможностите за работа по взаимни проекти, свързани с минералните извори. Град Капувар е богат на минерални извори и има многогодишен опит, който може да бъде полезен и на Свищов. „Това е една от допирните точки, по която можем да работим в бъдеще, а това, че и двете страни се намират по поречието на р.Дунав, ни дава много възможности във връзка с Дунавската стратегия на ЕС за Дунавския регион.”- каза д-р Кирилов. При срещите си с делегатите той акцентира на това, че идвайки по повод празниците на града, в приятните разговори помежду им, може да бъде свършена много работа в полза на добрите международни отношения. В продължилите срещи бяха засегнати социални теми, спорт, култура и възможности за инвестиции.
При разговорите си с гостите от Черна гора и Сърбия кметът Генчев сподели идея, която всички приветстваха. Всяка година да се взема решение за изграждане на нещо трайно, което да е в полза на обществото и което да остава за поколенията, като свидетелство за приятелските взаимоотношения между страните. Генчо Генчев отдели специално внимание на всяка една от четирите делегации и засвидетелства своето гостоприемство, като поднесе на гостите дарове, емблематични за Свищов и региона.
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания