Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Срещи с директорите на училища и детски градини се проведоха в сградата на Община Свищов

Срещи с директорите на училища и детски градини се проведоха в сградата на Община Свищов
Добавена на: 2016-08-31 13:11:49

Срещи с директорите на училища и детски градини се проведоха в сградата на Община Свищов
Срещи с директорите на училища и детски градини се проведоха в сградата на Община Свищов
Срещи с директорите на училища и детски градини се проведоха в сградата на Община Свищов

Срещите бяха свързани с готовността на учебните и детски заведения за предстоящата учебна година

Зам.-кметът Анелия Димитрова и началник отдел „Образование” Румяна Кузева проведоха две продължителни и обстойни срещи с директорите на училища и детски градини в общината. На срещите в Гербовата зала присъства и кметът Генчо Генчев, който обясни, че основната причина за тях е да се прецени готовността на градините и училищата за новата учебна година. Там където е необходимо, ще се вземат навременни мерки, с които ще се предотвратят евентуални бъдещи нарушения на учебния процес. На всички директори са изискани докладни записки, за да се види какво е състоянието и какво може де се направи с общи усилия. Кметът Генчев увери, че ремонтите през летните месеци на детските градини в селата, е част от политиката за оптимизация на мрежата,  с цел да задържат децата и запази персоналът в детските градини във всички населени места. Зам.-кметът Анелия Димитрова осведоми, че освен Община Свищов, за ремонта на детските градини в населените места основна роля имат кметовете на кметства, земеделските производители и кооперациите по места, които са съдействали със сили и средства за летните ремонти на детските градини. С г-жа Кузева споделиха, че в някои от тях състоянието е било критично и това е наложило да потърсят съдействие за подновяване на базите и привеждането им във вид, който да отговаря на съответните наредби  на МОН.
Директорите бяха уведомени, че от 30 август започва подкастряне на дървета, клони и храстова растителност в детските градини и училищата от общината. С екипа от ОП „Чистота”, извършващ тази дейност по график, ще има и еколог, който ще съдейства с компетентна преценка при всяка конкретна ситуация.
Г-жа Кузева получи конкретна информация относно броя на учениците във всяко учебно заведение и детска градина, обсъден беше транспортът на учениците, състоянието на материалната база, дворовете и детските площадки. Обсъдени бяха и административни въпроси свързани с персонал и кадрово обезпечение. Като цяло всички училища и детски градини са в готовност за новата учебна година. Там където е имало предписания са изпълнени и на 1 септември почти всички детски градини ще имат готовност да започнат работа. Детските градини, на които се извършва ремонт ще имат нужда от малко повече време за подготовка и ще започнат работа на 7 септември. Училищата по план стартират на 15 септември. Относно сигурността и безопасността на децата, предстои да минат комисии на проверка на сградите, спортните съоръжения и площадки. Директорите увериха, че навсякъде опасните съоръжения са премахнати и  усилено се работи за обезопасяването и добрия вид на дворовете и детските площадки. Там където има нужда, г-жа Димитрова и г-жа Кузева обещаха съдействие и подкрепа за нормалното стартиране и благоприятни условия за работа през новата учебна година. Новото, с което община Свищов зарадва директорите е, че има нает юрист, който ще се занимава с въпроси, свързани с образованието. Той ще съдейства с консултации, оформяне на специфична документация и договори, ще е на разположение за разискване на различни казуси касаещи този ресор, а това значително ще облекчи директорите в тяхната работа.
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания