Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Започна турнирът „Юлиян Манзаров”

Започна турнирът „Юлиян Манзаров”
Добавена на: 2016-08-02 10:46:16

Започна турнирът „Юлиян Манзаров”
Започна турнирът „Юлиян Манзаров”
Започна турнирът „Юлиян Манзаров”
Започна турнирът „Юлиян Манзаров”
Започна турнирът „Юлиян Манзаров”
Започна турнирът „Юлиян Манзаров”

Шест отбора се включиха тази година

Тринадесетото издание на футболния турнира за юноши „Юлиян Манзаров” вече започна. За поредна година състезанието се организира в памет на талантливия юноша на „Академик” и всички деца, нелепо загинали във водите на река Лим. На официална церемония на стадион „Академик” кметът на Община Свищов Генчо Генчев откри състезанието. Той пожела на всички участници успех и най-вече да пазят спортсменския дух помежду си.
Тази година в турнира се включват шест отбора, разпределени в две групи. В група „А” са съставите на „Лудогорец” (Разград), „Нефтохимик” (Бургас) и „Стяуа” (Букурещ), а в група „Б” – „Дунав” (Русе), „Академик” и „Единство” (Биело поле).
По време на церемонията по откриването на състезанието всички участващи състави излязоха на централното игрище. Капитанът на „Академик” вдигна националния флаг, подпомаган от капитаните на „Лудогорец” и „Единство” – финалистите от миналогодишното издание на турнира. Освен кметът Генчо Генчев, гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, секретарят на Общината Любомира Петрова и проф. д-р Марияна Божинова – зам.-ректор на СА „Д. А. Ценов”. Там беше и главният организатор на турнира Георги Манзаров, както и други представители на фондация „Ангели от Лим”. На стадион „Академик” присъства и един от най-известните ни футболисти от близкото минало Валентин Станчев – състезател в националния отбор на България и ЦСКА, както и една от легендите на румънския футбол Думитру Думитриу.
Всички участници и публиката бяха поздравени с две изпълнения на възпитаници на клуб „Естрада” с ръководител Антоанета Георгиева. Музикалният си талант за пореден път показаха Борислава Борисова и Преслава Петкова, всяка от които изпя по една песен.
След церемонията по откриването започнаха първите срещи. На градския стадион „Лудогорец” победи „Стяуа” с 3:1, а по същото време „Единство” се наложи над „Академик” с 4:2 на стадиона на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Срещите от турнира продължават и днес, а финалната среща е в четвъртък.

Пресцентър на Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания