Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Стефан Димитров бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов”

Стефан Димитров бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов”
Добавена на: 2016-06-27 15:35:06

Стефан Димитров бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов”
Стефан Димитров бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов”
Стефан Димитров бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов”

На тържествена сесия на Общински съвет – Свищов днес бе връчено удостоверението на главен инспектор Стефан Димитров за „Почетен гражданин на град Свищов”.

На тържествена сесия на Общински съвет – Свищов днес бе връчено удостоверението на главен инспектор Стефан Димитров за „Почетен гражданин на град Свищов”. Званието му се връчва навръх 27 юни – денят на Освобождението на Свищов.
Стефан Димитров е роден в Свищов на 12 октомври 1957 г. Завършва средното си образование в Държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”, а висше – във Висшия институт на МВР – Противопожарен факултет. След това завършва и СА „Димитър А. Ценов”, специалност „Застраховане и социално дело”.
Инсп. Димитров е отдал 35 години от живота си, помагайки на хората и борейки се с бедствията в Свищовска община. Неведнъж, рискувайки своя живот, е спасявал хора и животни. През 2007 г. е обявен за „Пожарникар на годината”. През последните няколко години гл. инсп. Димитров бе началник на Свищовската районна служба за пожарна безопасност и защита на населението.
Тържественото заседание започна с изпълнения на Първи български хор с диригент Елизабет Людмилова. Председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов прочете мотивите за удостояването на Стефан Димитров с почетното звание, след което го поздрави и му връчи Удостоверението.
- Много думи могат да се изрекат за направеното за Свищов през годините от Стефан Димитров, но най-важно е да му изкажем своята огромна благодарност. Защото той е човек, отдал 35 години от живота си в служба на хората от Свищов – каза в словото си кметът на общината Генчо Генчев и също поздрави новия почетен гражданин на Свищов.
Благодарствено писмо от комисар Кръстев – директор на дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» - Велико Търново бе прочетено от началника на Противопожарната служба в Свищов Светлин Михайлов.
Самият Стефан Димитров сподели, че в този момент се чувства много развълнуван и горд. И разказа, че винаги е вярвал в съдбата, а по нейна воля първите 11 години от живота му минават в сградата на Противопожарната служба в Свищов. Това в известна степен е предопрпеделило неговото бъдеще. Стефан Димитров благодари за това, че е първият пожарникар, който става «Почетен гражданин на град Свищов» и пожела още много негови колеги да имат тази чест.
Гости на тържественото заседание бяха Якуб Флашински – втори секретар заместник-консул на Полша, народните представители доц. д-р Милен Михов, Иван Димитров, Клавдия Ганчева, гл. инспектор Светлин Михайлов от Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението, и почетният гражданин на Свищов проф. Радко Радков.

ПРЕСЦЕНТЪР на Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания