Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

„Не се гаси туй, що не гасне”

„Не се гаси туй, що не гасне”
Добавена на: 2016-06-22 16:42:51

„Не се гаси туй, що не гасне”

Награди за Катерина Минкова и Галя Рошелова от СОУ „Николай Катранов” от Х Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”

През учебната 2015 – 2016 година Национално Движение Русофили за десети път организира Национален ученически конкурс на тема „Не се гаси туй, що не гасне”. Съорганизатори на конкурса са Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Синдиката на българските учители, Националния Дворец на децата и Съюза на офицерите и сержантите от запаса.
Около 3000 ученици от цялата страна разработиха реферати, есета, мултимедийни проекти, журналистически материали /очерци, пътеписи, интервюта/, разкази, стихове, рисунки. 
Освен интересните теми, добра мотивация за участие в Конкурса са наградите, които се раздават на първенците – общо 36 за първо, второ и трето място в седемте категории – отделно до VІІІ и до ХІІ клас.
12 учители – научни ръководители получават грамоти и награди. Четирима участници и един учител се награждават с екскурзия до Москва, осигурена от Руски фонд за мир. В немалко общини участието е масово, както в  Свищов – 36 участници.
Общо е мнението, че с участието си в конкурса учениците обогатяват своята обща култура, получават широка информация за българо-руските отношения. У тях се формира способност да изразяват собствено мнение, да имат позиция по важни въпроси на обществения и духовен живот на страната.
На 04.06.2016 година в Националния военно-исторически музей в град София се проведе официалната церемония по награждаването на победителите в Х Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”
Наградите на победителите бяха връчени от Патрона на конкурса – първия космонавт на България – ген. Георги Иванов.
Сред наградените учители е Галя Рошелова, учител по БЕЛ и Руски език в СОУ „Николай Катранов”. Освен наградите от Национално движение „Русофили” , тя получи и награда от Синдиката на българските учители за отлично представяне на нейните ученици.
Ученичката Катерина Минкова от VІ а клас, получи Второ място и награда таблет за презентация: „От тук изгря свободата”. Презентацията е за паметниците на загиналите в Руско-турската война в Свищовския край.
Като положителен беше подчертан фактът, че г-жа Рошелова подпомага и насърчава и наши бивши ученици,  като Радостин Петков, спечелил Второ място в категория „Реферати” и Теодора Кънева , Първо място в категория „Есе” , която е наградена с екскурзия до Москва.
Поздравления за наградените! Училището се гордее с Вас!

По материали на СОУ "Николай Катранов"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания