Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Зрелостниците на СОУ „Николай Катранов“ получиха дипломите си на тържествена церемония

Зрелостниците на СОУ „Николай Катранов“ получиха дипломите си на тържествена церемония
Добавена на: 2016-06-22 12:51:27

Зрелостниците на СОУ „Николай Катранов“ получиха дипломите си на тържествена церемония
Зрелостниците на СОУ „Николай Катранов“ получиха дипломите си на тържествена церемония

Официални гости на церемонията бяха кметът на Община Свищов Генчо Генчев и началникът на общинския отдел „Образование“ Румяна Кузева

си на тържествена церемония
На 21 юни 2016 година в Актовата зала на СОУ „Николай Катранов“ се състоя официалното връчване на дипломите на дванайсетокласниците. Събитието е едно от най-тържествените в живота на СОУ „Николай Катранов“.
Официални гости на церемонията бяха кметът на Община Свищов Генчо Генчев и началникът на общинския отдел „Образование“ Румяна Кузева.
Класен ръководител на завършващите тази година ученици е Соня Димитрова, преподавател по ИКТ, а в залата бяха още родители, учители, сред които и първите класни ръководители на випуска – Силвия Христова и Елена Янкова.
Тази година СОУ „Николай Катранов“ завършват 32-ма ученици с общ успех много добър 5.22.
Двама са първенците на випуска - с отличен успех 5.96. Това са Лилия Иванова Иванова и Цветомир Мирославов Любенов.
Випуск 2016 на училище „Николай Катранов“ демонстрира страхотен резултат на държавните зрелостни изпити.
ПЪРВО място в област Велико Търново сред държавните училища по резултати от двете матури с резултат 5.28, ПЪРВО място в област Велико Търново сред ВСИЧКИ училища от втората матура с 5.41. ВТОРО място в област Велико Търново сред ВСИЧКИ училища от двете матури с резултат 5.28, само на 0.01 /една стотна/ след частния Американски колеж “Аркус”, с резултат 5.29. ТРЕТО място и според резултатите на матурата по БЕЛ с постижение 5.15, класирането тук води “Аркус” с 5.38, на второ място е Езикова гимназия с 5.18.
137 дванайсетокласници в областта имат по две отлични оценки. Девет от тях са на ученици от СОУ „Николай Катранов”. Това са: Веселин Стефанов Василев, Виторио Иванов Величков, Деница Боянова Петрова, Жаклин Павлинова Станчева, Кристина Константинова Пътева, Лилия Иванова Иванова, Нелина Недкова Неделчева, Радослав Николаев Варадинов, Цветомир Радославов Любенов.
Пет ученици имат пълни шестици /6,00/: Борислав Николаев Борисов – на английски език, и Виторио Иванов Величков, Гергана Даниелова Йорданова, Деница Боянова Петрова и Цветомир Мирославов Любенов – на изпита по биология и здравно образование.
Девет ученици имат отлични оценки по БЕЛ, с най-висок резултат е Лилия Иванова Иванова - 5,86.
Най-много ученици /19/ са се явили на втори изпит по биология и здравно образование - 15 от тях са получили оценка „Отличен“, като четирима са с максимален резултат 6,00.
„Животът е поредица от избори. Важното е да изберете това, което наистина има смисъл за Вас. За да може този смисъл да Ви дава сили и да Ви вдъхновява в най-трудните моменти. Вие перфектно владеете чуждите езици и това Ви дава възможност да обиколите света. Покорете го със знания и професионализъм!“, пожела на дванайсетокласниците в приветственото си слово директорът на СОУ „Николай Катранов“ Генади Иванов. Той поздрави зрелостниците и техните учители за страхотния резултат, демонстриран на държавните зрелостни изпити. „Гордеем се с вас и ви благодарим, момичета и момчета от Випуск 2016!“, заяви директорът.
Зрелостниците бяха поздравени и от началникът на отдел „Образование“ Румяна Кузева, която им пожела да отстояват целите и мечтите си.
Всеки от зрелостниците получи тържествено на подиума своята диплома от директора на училището, а родителите бяха уважени с Благодарствено писмо от ръководството на учебното заведение.
На финала, както повелява традицията, празникът завърши с обща фотография и ритуалното „хвърляне на шапките“.
Успех ВИПУСК 2016! Обичаме ви! На добър час!

По материали на СОУ "Николай Катранов"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания