Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ЯКО Е ДА СИ ЕКО!

ЯКО Е ДА СИ ЕКО!
Добавена на: 2016-06-06 15:24:32

ЯКО Е ДА СИ ЕКО!
ЯКО Е ДА СИ ЕКО!
ЯКО Е ДА СИ ЕКО!

Ученички от СОУ „Николай Катранов” на Първи места в зелени национални състезания


За четвърта година Министерство на околната среда и водите и

Академика БГ организират Зелена олимпиада. „Яко е да си еко!“-това е мотото на тазгодишната кампания на МОСВ. В нея учениците решават тест като показват знанията си за природата и нейното опазване. След провеждане на олимпиадата следва отличаване на най-добрите. За популяризиране на събитието тази година във всяка област се проведе спектакъл с двама любими актьори-Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Най-вълнуващо за нашето училище тази година е първото място на Любослава Петрова от VІІ а клас. На церемонията проведена в Държавен  театър „Константин Кисимов“ , Велико Търново, наградите бяха връчени от министър Ивелина Василева и кмета на град  Велико Търново. Вълнението е напълно заслужено, защото сред 7000 участници Любослава  Петрова е отличена като победител в групата 5-8 клас. А наградата е  смартфон.

В друг „зелен”  конкурс за есе на Сдружение "За земята" Валентина Симеонова, VІ б клас завоюва , а наградата е също-смартфон, В същи я конкурс Елеонора Славева от VІ а клас получи поощрителна награда.

Яко е да си еко!

Това е сериозен успех за момичетата и учителката по биология Валентина Викторова! Училището се гордее с Вас и Ви благодари!

 

По материали на СОУ "Николай Катранов"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания