Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

„Севлиево” и „Изгрев” са победителите от първото издание на Детския турнир за купата на кмeта

„Севлиево” и „Изгрев”  са победителите от първото издание на Детския турнир за купата на кмeта
Добавена на: 2016-06-02 11:11:28

„Севлиево” и „Изгрев”  са победителите от първото издание на Детския турнир за купата на кмeта
„Севлиево” и „Изгрев”  са победителите от първото издание на Детския турнир за купата на кмeта
„Севлиево” и „Изгрев”  са победителите от първото издание на Детския турнир за купата на кмeта

Състезанието се проведе на 1 юни – Международния ден на детето и бе под патронажа на най-популярния футболен треньор в България Димитър Пенев

Първото издание на Детския футболен турнир за купата на кмета, организирано от Община Свищов, вече е факт. Състезанието се проведе на 1 юни – Международния ден на детето и бе под патронажа на най-популярния футболен треньор в България Димитър Пенев. Лично той присъства на откриването на турнира, поздрави всеки един от участниците и подаде първия пас за начало на състезанието.
Осем отбора от Северна България се включиха в турнира, като те бяха разделени в две възрастови групи. След оспорвани срещи, във възрастовата група на набор 2003/2004 година победител стана „Севлиево”. Втори в класирането остана отбора на „Етър” (Велико Търново), трети е свищовският „Академик”, а четвърти – отбора на „Янтра” (Габрово). В мача за първото място „Севлиево” се наложи над „Етър” с категоричното 3:0. Със същия резултат „Академик” преодоля „Янтра” и спечели  бронзовите медали.
В другата възрастова група – на деца, родени 2005/2006 година – победител стана „Изгрев” (с. Царевец). Във финалната среща момчетата от отбора преодоляха с 2:1 „Павликени”, които останаха втори в класирането. И в тази група отборът на „Академик” зае третото място. В много оспорвана среща свищовлии се наложиха над „Янтра” (Полски Тръмбеш) с 6:4.
В церемонията по връчването на медалите участваха секретарят на Общината Любомира Петрова и зам.-кметът Борислав Замфиров, а шампионските купи връчи на кметът Генчо Генчев.
Градоначалникът изгледа и подкрепи участниците във всички срещи от турнира. По време на награждаването той им пожела още по-големи успехи и сподели, че за него всички са победители, щом са взели решението да се развиват в спорта.
Кметът обяви, че тепърва турнирът в Свищов ще разширява мащабите си и обеща догодина да има още повече отбори-участници.
Бяха връчени и индивидуални награди. За голмайстор на турнира бе определен Димитър Костадинов от „Академик”, който успя да отбележи хеттрик срещу „Янтра” (Габрово). Приз за най-добър вратар бе връчен на Краси Узунов от „Севлиево”, за най-добър защитник – на Тихони Петков от „Янтра” (Габрово), а за най-добър нападател – на Ерик Костов от „Етър”. Награда получи и най-малкият участник в състезанието – 7-годишният Димитър Евтимов от „Изгрев”.
Патронът на турнира Димитър Пенев благодари за отправената му покана и пожела това състезание тепърва да остави трайни следи в развитието на детско-юношеския футбол в България. Кметът Генчо Генчев връчи на легендарния треньор и на проф. Васил Жечев – бивш ръководител на Съдийската колегия към БФС, почетни значки на Община Свищов.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания