Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Приключи първи етап от цифровизацията на регистрите по гражданско състояние на Община Свищов

Приключи първи  етап от цифровизацията на регистрите по гражданско състояние на Община Свищов
Добавена на: 2016-05-27 12:22:25

Приключи първи  етап от цифровизацията на регистрите по гражданско състояние на Община Свищов

Кметовете на кметства и служителите на АПОН (административно и правно обслужване на населението) ще могат на място да правят справка или да извадят копие от акт за раждане, смърт или брак.

Във връзка с приключване на първия  етап от цифровизацията на регистрите по гражданско състояние на Община Свищов, на 25 май в Зала 1 се проведе работна среща. Обучението беше организирано за служителите на Община Свищов от отдел ГРАО и гражданско състояние, както и за кметове, и служителите от кметствата. Програмата на обучението беше с акцент върху работата с платформата на „Цифро-Акт”,  включително казуси и особености, които могат да възникнат в процеса на работа.  Лектор на обучението бе  Николай Буров.
  Според Закона за гражданската регистрация, регистрите по гражданско състояние трябва да се съхраняват в Общината. С цифровизирането им всички служители, имащи тази компетенция в населените места от общината, ще могат да работят с единна система, която да предоставя бърза и точна информация необходима на жителите, относно гражданското състояние.
  Кметовете на кметства и служителите на АПОН (административно и правно обслужване на населението) ще могат на място да правят справка или да извадят копие от акт за раждане, смърт или брак. В първия етап на цифровизирането са обхванати селата Алеково, Александрово, Деляновци, Совата, Царевец, Червена и част от Козловец. В предстоящия втори етап на цифровизация, ще бъдат обхванати и останалите населени места в община Свищов.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания