Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Силва Христова с номинация за „Най-добър учител” от Съюза на българските учители

Силва Христова с номинация за „Най-добър учител” от Съюза на българските учители
Добавена на: 2016-05-27 10:52:40

Силва Христова с номинация за „Най-добър учител” от Съюза на българските учители

Освен престижната номинация, г-жа Христова получава и покана за приема при Президента за 24 май

Началната учителка Силва Христова от СОУ „Николай Катранов” бе номинирана в ХІХ Национален конкурс на СБУ, като заедно с статуетката и Удостоверението, подписано от Председателя на СБУ г-жа Янка Такева, тя получава и покана за приема при Президента за 24 май.
Учителката Силва Христова е номинирана в Националния конкурс „Учител на годината” на СБУ не само заради многобройните награди на учениците си от конкурси по рисуване, но и заради личния си стил на преподаване. За част от него тя споделя:
„Моите ученици са малки без опит и знания, непрекъснато питащи и изискващи внимание, съчувствие и разбиране. Старая се първо да спечеля доверието им. Обяснявам правата им, правилата, защо има забрани, защо трябва да сме прилежни и да се стараем да учим. Винаги съм откровена с тях, споделям, искам мнението им. Държа на обещанията, които им давам. Изисквам от тях да мислят и разсъждават. Логическите игри и задачи са любимите забавления в часовете. Използвам всеки момент да получат повече енциклопедични знания. В клас внасям много допълнителна литература”.
Традиционният прием при Президента за 24 май се състоя от 18.30 часа в Националния исторически музей , където бяха поканени над 3000 гости - изявени дейци на просветата и културата, общественици, представители на институциите, дипломати, медии, учители…
За приема г-жа Христова споделя:„Грандиозно! Внушително и вълнуващо! Толкова много хора, че едва ли успях дори да зърна всеки един от поканените. За учениците ни ще е любопитно, че там беше и Поли Генова,  а аз освен със сегашния президент Росен Плевнелиев, успях да се снимам и с бившия президент Петър Стоянов, с актьора Антон Радичев и композитора Хайгашот Агасян. А от словото на Президента Росен Плевнелиев  искам да цитирам думите: „Най-добрата инвестиция в бъдещето на една държава и народ е в образованието на младите”.
И като допълнение към портрета на началната учителка Силва Христова, ето част от записаното в анкетната карта за конкурса:
Обръщение към обществеността, което бихте направили, ако спечелите националния конкурс „Учител на годината на Република България”?
Благодаря за наградата! За мен е изключителна чест да получа тази висока оценка. Тя е признание за старанието и труда, който съм положила в работата си като учител. Старание и труд, мисъл и грижа , знание и търпение, толерантност, учене и търсене на новото и интересното – това са важните неща, изпълнили моето ежедневие през последните  32 години от живота ми. Двадесет и осем години от тях в СОУ „Николай Катранов” – град Свищов.
            Искам да кажа едно голямо благодаря на всички, които ми помогнаха да открия радостта от преподаването и да израсна като учител! Благодаря на моето семейство за цялата подкрепа, която ми даде! Благодаря и на моите ученици, защото те са причината да съм тук!”
 
Уважаема г-жо Христова, Честито! Училището Ви поздравява и се гордее с Вас!
 
Честито, г-жо Христова! Община Свищов се гордее с Вас!
 
По материали на СОУ „Николай Катранов” - Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания