Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В СОУ „Николай Катранов" започва работа „Детска полицейска академия"

В СОУ „Николай Катранов\" започва работа „Детска полицейска академия\"
Добавена на: 2016-05-17 10:26:04

В СОУ „Николай Катранов\" започва работа „Детска полицейска академия\"
В СОУ „Николай Катранов\" започва работа „Детска полицейска академия\"
В СОУ „Николай Катранов\" започва работа „Детска полицейска академия\"

В 12:00 часа на 16.05.2016 г., в двора на СОУ „Николай Катранов" официално беше открито „Детско полицейско управление" по проект "Детска полицейска академия".

В 12:00 часа на 16.05.2016 г., в двора на СОУ „Николай Катранов" официално беше открито „Детско полицейско управление" по проект  "Детска полицейска академия". Ръководството на СОУ "Николай Катранов" и учителките на ІІ б клас Силвия Александрова и Галя Висоцка, са организатори и домакини на проекта. В екипа от страна на училището, са включени и Милена Богданова - психолог, и Виолета Трайчева - педагогически съветник.
Официален старт на националната превантивна програма „Детско полицейско управление" даде  Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
Заложените теми и методически указания  внимателно са разработени от групата, в която влязоха представители на МВР, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българският младежки червен кръст, Българската православна църква, Българският туристически съюз. Идеите и темите са дългосрочни, и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните, и прогимназиалните класове. Целта е, чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; до лекарска помощ; здраве; етика и право, и други, децата да получат съответните умения. В обучителния процес ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция", „Пътна полиция", „Криминална полиция", психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от БЧК, БТС и други партньори в съответните градове. За реализирането на съвместната дейност предстои подписване на Споразумение за изпълнение на програмата, която остава отворена и за нови идеи.
В екипа по проекта, освен учителките на ІІ б клас - Силвия Александрова и Галя Висоцка, са включени и Милена Богданова - психолог, Виолета Трайчева-педагогически съветник.
Гости на тържественото откриване бяха кметът на община Свищов г-н Генчо Генчев, зам.-кметът г-жа Анелия Димитрова, г-жа Румяна Кузева - началник отдел "Образование и култура", Гл. инспектор Момчил Златев - началник на РУ на МВР, Полицейски инспектор Лора Георгиева и др.
Директорът на училището г-н Генади Иванов и Гл. инспектор Момчил Златев - началник на РУ на МВР подписаха Споразумение за партньорство, а децата след като  произнесоха на висок глас Етичния кодекс на доброволеца, получиха своите отличителни знаци и се снимаха с официалните гости.
Да е спорна и на слука дейността на малките полицаи-доброволци и техните обучители!

По материали на СОУ „Николай Катранов”

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания