Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Мтел талантите на СОУ „Николай Катранов” в град София

Мтел талантите на СОУ „Николай Катранов” в град София
Добавена на: 2016-04-27 12:48:48

Мтел талантите на СОУ „Николай Катранов” в град София
Мтел талантите на СОУ „Николай Катранов” в град София
Мтел талантите на СОУ „Николай Катранов” в град София

На 23 и 24 април 2016 година със 100 ученици-победители в училищния театрален фестивал, участниците от театралния състав в град Зимнич, Румъния и доста на брой училищни „герои”-запалени екскурзианти, осъществихме поредната инициатива от проекта „Театър на думите”.

Поредното удоволствие за Мтел талантите от СОУ „Николай Катранов” за тази учебна година се проведе в град София.
На 23 и 24 април 2016 година със 100 ученици-победители в училищния театрален фестивал, участниците от театралния състав в град Зимнич, Румъния и доста на брой училищни „герои”-запалени екскурзианти, осъществихме поредната инициатива от проекта „Театър на думите”. Проектът е финансиран от Мтел, след като победихме в едномесечна он лайн битка учениците от Американския колеж в град София, като спечелихме над 1 000 000 лайка и станахме новите Мтел таланти.
Озовахме се в София заедно с избрана част от поколението на „наведените глави”. Така английски журналист назовава новата епидемия сред младите хора. Смартфонът се превръща в новата дрога. Дори зависимостта вече има име – номофобия. Говориш им и те не те гледат в очите, както е прието, а се взират в телефоните и си щракат. Другата част от екскурзиантите бяха така наричаните от специалистите „хиперактивни деца”. Те са като природно бедствие - няма справяне.
В “The Mall” и едните, и другите бяха в стихията си. Купуваха, ядоха... Всичко беше обходено, всичко интересно-купено, всичко вкусно-опитано... И не си мислете, че си бяха свършили парите. Вечерта за отрицателно време унищожиха асортимента на барчето в хотела.
Според програмата на проекта и направената резервация отидохме на театрална постановка в Сатиричния театър „Алеко Константинов”.
Когато пристигнах в лобито на театъра, от присъствието и вида на толкова много деца разпоредителките бяха изпаднали в паника и обясняваха непрекъснато как трябва да е тихо, да не се снима, да не се шуми....
След това влязохме в залата, представлението започна и магията на театъра ни завладя... Там ли бяха и нашите деца?
Пиесата „Не всеки крадец е мошеник” на нобеловия лауреат за литература Дарио Фо се поставя за пръв път в България. Да се каже, че тази пиеса е смешна, значи да се каже много малко. Тя е фарсов шедьовър. Защо ли част от децата ни излязоха разплакани....Защото са чувствителни, чисти, искрени и толкова интелигентни, че да могат да уловят посланието за добро и човечност и зад забавните и много смешни думи и реплики на автора.
След представлението в лобито на театъра имахме специална среща с актьорите. Със снимките можем да направим комикс, в който грейналите от възторг лица на децата заменят словата и думите на възхищение и благодарност.
Благодарим Ви! - Александра Сърчаджиева, Ернестина Шинова, Албена Павлова, Кирил Бояджиев, Явор Борисов, Божидар Попчев, Веселин Цанев. Благодарим Ви за празника на душите!
В лобито на театъра се появи и Емил Марков, /д-р Захариев от сериала по Нова телевизия „Откраднат живот”/, а отвън на тротоара Андрей Слабаков очакваше Ернестина Шинова. Децата се ориентираха светкавично и те веднага станаха част от нашия приятелски спектакъл: Познаваме Ви, знаем в какво играете, харесваме Ви, моля Ви да се снимаме...
На другия ден се разделихме-една част от децата заведохме в „Музейко”, а по-големите в „Националния исторически музей”. Ако не сте ги посещавали, трябва да знаете, че освен интересни, те са част от националното ни богатство и част от националната ни гордост. Музейко е най-големият детски научен център в Източна Европа. Научаваш докато се забавляваш.
В националния исторически музей Маргарита Караиванова, ученичка в VІІ клас, носител на златен медал и грамота за Първо място в Националната олимпиада по история и цивилизация, получи още един подарък-снимка с директора на музея Божидар Димитров.
След JUMBO „оправните ни дечица” се качиха в автобусите с огромни торби, пълни с всякакви великденски шарении.
От авантюрата да се разхождаш със 100 ученици по булевард „Руски”/имах усещането, че сме повели цялото училище/ ние, техните учители, се прибрахме без покупки/нали знаете защо/.
Но аз си нося като подарък категоричния отговор на един от учениците на въпроса: „Къде ще кандидатстваш? - „В НАТФИЗ, разбира се!”. А в автобуса едно мъниче разказваше възторжено по телефона на майка си: „Бяхме пред Президентството и Народното събрание и се снимахме...”
Е, още ли смятате, че днешното поколение деца са по-лоши от предишните? Ние, техните учители, не мислим така. Днешните деца просто притежават телефони, смартфони, айфони, лаптопи, таблети, фабпети...
Благодарим Ви, МТЕЛ, за чудесния конкурс Мтел талант, за доверието и финансовата подкрепа да осъществим проекта си „Театър на думите”.

По материали на училището

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания