Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ЗЛАТЕН МЕДАЛ от Нац. Олимпиада по История и цивилизация за М. Караиванова от СОУ„Н. Катранов“

ЗЛАТЕН МЕДАЛ от Нац. Олимпиада по История и цивилизация за М. Караиванова от СОУ„Н. Катранов“
Добавена на: 2016-04-19 10:19:11

ЗЛАТЕН МЕДАЛ от Нац. Олимпиада по История и цивилизация за М. Караиванова от СОУ„Н. Катранов“
ЗЛАТЕН МЕДАЛ от Нац. Олимпиада по История и цивилизация за М. Караиванова от СОУ„Н. Катранов“

На 16 и 17април 2016 година в СОУ "Св.Св. Кирил и Методий" гр.Созопол се проведе ДЕВЕТАТА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ. В олимпиадата участваха 40 ученици заели първо място в областния кръг на олимпиадата в своите области.

ЗЛАТЕН МЕДАЛ И ПЪРВО МЯСТО НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ ЗА МАРГАРИТА КАРАИВАНОВА ОТ СОУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ”
 
            На 16 и 17април 2016 година в СОУ "Св.Св. Кирил и Методий" гр.Созопол се проведе ДЕВЕТАТА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ.  В олимпиадата участваха 40 ученици заели първо място в  областния кръг на олимпиадата в своите области.
Представител на Великотърновска област е МАРГАРИТА КАРАИВАНОВА, от VІІ клас на СОУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ”, СВИЩОВ.
Националната олимпиада се провежда в два етапа-писмен и устен. Писменият изпит съдържа 31 въпроса , като последният е отговор на исторически въпрос в обем до 2 страници. Десет от въпросите са със затворен отговор, а останалите двадесет с отворени отговори. На писмения изпит Маргарита получава оценка ОТЛИЧЕН 6,00, но такава оценка имат още осем участника и така конкуренцията за втория кръг е „жестока”, както обичаме да казваме ние възрастните.
Председател на Националната комисия и на журито е Проф. д-р Красимира Табакова от исторически факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.
Устния изпит трае около четвърт час, но въпросите не се знаят предварително и членовете на комисията задават въпроси по свое усмотрение от целия изучаван материал. На устния изпит Маргарита получава отново ОТЛИЧЕН 6,00 каквато е и крайната и оценка от олимпиадата.
Проф. д-р Красимира Табакова връчва на Маргарита Караиванова Златен медал и грамота за Първо място. Лично я поздравява и Радостина Николова- експерта историк на МОН. Всички са впечатлени от сериозната и подготовка и знания, от начина и на изразяване,  и я канят да учи в Националната гимназия по древни езици и култура.
След поредната победа на ученик от СОУ „Николай Катранов” на националната олимпиада по история, участниците и членовете на журито говорят за школата на преподавателката по история и цивилизация Галя Иванова. Част от  „кухнята” на тази школа, е че през ваканциите се мести в дома на учителката. А когато на сцената в актовата зала на училището се вихрят Мтел талантите, и всички сме в екстаз от магията на театъра, те двете седят самотни в празната класна стая и повтарят минали факти и събития от други сцени и времена.  
Затова и отговора на Маргарита на въпроса ми, кой е бил най-трудния въпрос, е  лаконичен и убедителен: „За мен нямаше трудни въпроси”.
На писмения изпит  най-много и допада въпроса за Египетската цивилизация и начина и на живот, а на устния –въпроса за Разликата между причина и повод.
,           Поздравления Маргарита! Радваме ти се, гордеем се с теб и ти пожелаваме бъдещи  постижения и успехи като Първото място и златния медал от Националната олимпиада по история и цивилизация.
 Скъпа Маргарита, в което и училище да отидеш да учиш, ти си оставаш една от талантливите и успешни ученички  на СОУ „Николай Катранов”. 
 
По материали на училището

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания