Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Математическо състезание „Виктор Маринов“ в СОУ„Н.Катранов“, Свищов

Математическо състезание „Виктор Маринов“ в СОУ„Н.Катранов“, Свищов
Добавена на: 2016-04-18 11:15:47

Математическо състезание „Виктор Маринов“ в СОУ„Н.Катранов“, Свищов
Математическо състезание „Виктор Маринов“ в СОУ„Н.Катранов“, Свищов

Математическото състезание „Виктор Маринов“ се провежда в памет на Виктор Николаев Маринов и всички деца, трагично загинали на 04.04.2004 г. в р. Лим – Сърбия/Черна гора.

Математическото състезание „Виктор Маринов“ се провежда в памет на Виктор Николаев Маринов и всички деца, трагично загинали на 04.04.2004 г. в р. Лим – Сърбия/Черна гора. В него участват ученици от 7 клас.
От тази година състезанието е в календара на СБМ. Организатори са  Съюз на математиците в България - секция Свищов с Председател Д-р Маргарита Шопова.
I. Формат на състезанието.
Математическото състезание е по формата на националното външно оценяване по математика за 7 клас и е с продължителност 150 минути.
II. Формат на теста.
Състезанието се състои от два модула:
Първият модул е с продължителност 60 минути. Съдържа 20 задачи. От тях 16 задачи са с избираем отговор с четири възможни отговора, от които само един е правилен. Останалите 4 задачи са с кратък свободен отговор. Максимален брой точки – 65.
Вторият модул е с продължителност 90 минути и съдържа 4 задачи. Две от тях са с кратък свободен отговор, а за другите две задачи се изисква пълно решение с обосновка. Максимален брой точки – 35.
Общ брой точки от двата модула – 100
 
Тази година в състезанието участват 43 седмокласници, от които 34 от СОУ „Димитър Благоев” и 9 от СОУ „Николай Катранов”.
Състезанието започна с конферентна връзка с майката Марияна Николаева и сестричката на Виктор –Жанет, които живеят в град Милфорд,/щат Масачузет/, САЩ. По скайпа те пожелаха успех на участниците, за които както всяка година и тази те предварително изпратиха сладкиши, сокове и награди за участниците.
Благодарим за хубавото състезание, и подаръците.
Успех на участниците.
Почивай в мир Вики и вие мили деца загинали в Лим!
 
По материали от СОУ „Н. Катранов“

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания