Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Каратистите от клуб „Академик“ успешно издържаха изпит за цветни пояси

Каратистите от клуб „Академик“ успешно издържаха изпит за цветни пояси
Добавена на: 2016-03-18 14:23:09

На 17-ти март 2016 г. в спортен комплекс "Свищов" се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате.

На 17-ти март 2016 г. в спортен комплекс "Свищов" се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. В него взеха участие възпитаници на Спортен карате клуб „Академик“ от различни възрасти.
Специално за изпита в крайдунавския град пристигна изпитна комисия, съставена от членове на ръководството на Българска Карате Киокушин Федерация (БККФ). Председател на комисията беше сенсей Стоян Димов - III дан (изпълнителен директор на БККФ), а инструктор – националният състезател и носител на званието "Майстор на спорта" - сенпай Николай Йоргов - I дан.
Всеки от цветните пояси символизира нивото, на което човек владее киокушин карате. По пътя към издигането в йерархията на този боен спорт, спортистите от свищовския клуб трябваше да покажат пред изпитващите уменията си в областта на най-твърдия стил карате, качественото изпълнение на основни техники в това бойно изкуство, както и успешно да преминат тест за физическа сила и издръжливост.
Каратистите на „Академик“ се подготвяха за спечелване на цветните пояси основно в спортната зала за карате в СОУ „Алеко Константинов“, но треньора на клуба сенпай Митко Божанов – I дан, допусна до участие в изпита и някой от деца, които изучават японското бойно изкуство в СОУ „Н. Катранов“, СОУ „Д. Длагоев“, СОУ „Ц. Радославов“ и в детските градини: ЦДГ "Васил Левски", ЦДГ "Калина Малина", ОДЗ "Чиполино" и ОДЗ "Слънчо".
Всички участници успешно преминаха изпитанията в киокушин карате и заслужиха нови цветни пояси.
Следващия такъв изпит ще се проведе по време на ежегодния летен лагер, който се провежда в курортен комплекс Камчия край Варна. Едноседмичното обучение край морето се организира от Българската карате киокушин федерация и е безплатно за представители от всички клубове в страната.
Всяка година на Камчия се събират близо 600 човека практикуващи киокушин катате от страната и чужбина. Участниците в лагера имат натоварена програма, която включваше две тренировки всеки ден. Те се провеждат в наскоро открит, спортен комплекс, който предлага отлични условия за практикуване на карате и повишава класата на семинарите.
Обучението по време на летните лагери на БККФ е на изключително високо ниво благодарение на присъствието на майстори от Япония, които ежегодно разкриват истината на Киокушин пред българските каратисти.
Пред изучаващите най-твърдия боен стил карате в Свищов предстоят изяви в състезанията за всички възрасти от държавния спортен календар на Българска Карате Киокушин Федерация.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания