Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Д-р Пламен Макавеев е новопостъпилият лекар в общинската болница

Д-р Пламен Макавеев е новопостъпилият лекар в общинската болница
Добавена на: 2016-03-02 17:41:29

На пресконференция днес, кметът Генчо Генчев представи, пред местните медии, новото попълнение сред лекарите в общинската болница.

   На пресконференция днес, кметът Генчо Генчев представи, пред местните медии, новото попълнение сред лекарите в общинската болница.
   Д-р Пламен Макавеев е на 26 години, роден и израснал в Свищов, завършва Медицина в Плевен. Има интерес да специализира гастроентерология. От  1 март е официално назначен, като лекар ординатор, във Вътрешно отделение. Надява се, да развие своя професионален път в родния град и да бъде полезен със своя труд на обществото. На пресконференцията д-р Макавеев беше провокиран с въпроса: „Много от колегите ви предпочитат да вземат специализациите си в чужбина и да останат там, за по-високо заплащане и по-добра реализация. Вие, защо предпочетохте да останете в родината си?” Д-р Макавеев отговори, че в живота не всичко е пари и те не бива да са водещото в един човешки живот. „Ако, хората искат да променят нещо, то трябва първо да започнат от самите тях. Ако, всички потърсят лесния начин и тръгнат за чужбина, това означава, че в един момент България ще е в колапс. Не мисля, че с моето идване ще променя нещата драстично, но знам, че това е правилният път, за промяна към по-добро. Много по-лесен е пътят за реализация в чужбина, но това никога не е стояло като алтернатива пред мен. Имам желание да остана в България и тук да се реализирам. Още по-хубаво ще бъде, ако успея да се реализирам в родния си град.” – отговори д-р Макавеев. Г-н Генчев увери, че заедно с общинското ръководство, ще направят всичко по силите си, за да осигурят условия за развитие и реализация на млади кадри в общинската болница. Ще бъдат обсъдени варианти за стипендии и подпомагане  специализацията на младите лекари, които желаят да се развиват в общината ни. „Както виждате, правим необходимото, за да съживим болничното заведение. Предстои конкурс за нов управител, предстои закупуване на нов скенер и реаномобил по програма Трансгранично сътрудничество. Болницата ни е приоритет и ще работим упорито и съвестно, във всички направления, за да осигурим качествено здравно обслужване на жителите в общината.”  - с тези думи г-н Генчев закри пресконференцията.
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания