Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов посрещна 11 учители от 4 страни, гости на СОУ „Николай Катранов"

Община Свищов посрещна 11 учители от 4 страни, гости на  СОУ „Николай Катранов\"
Добавена на: 2016-02-23 16:20:00

Община Свищов посрещна 11 учители от 4 страни, гости на  СОУ „Николай Катранов\"
Община Свищов посрещна 11 учители от 4 страни, гости на  СОУ „Николай Катранов\"
Община Свищов посрещна 11 учители от 4 страни, гости на  СОУ „Николай Катранов\"

От 21 до 26.02.2016 година СОУ „Николай Катранов" е домакин на втората работна среща на партньорите по проект „Запознаване с нашите страни - ние сме обединени в Европа" по проект Еразъм+

   От 21 до 26.02.2016 година СОУ „Николай Катранов" е домакин на втората работна среща на партньорите по проект „Запознаване с нашите страни - ние сме обединени в Европа". В работната среща се участват 27 учители и ученици от Литва гр. Кретинга , Полша-гр. Побезка, Турция- гр, Истамбул и Гърция-гр, Родос.
   На 23 февруари 11 учители, гости по проекта, посетиха Община Свищов водени от директора на СОУ „Николай Катранов”  Генади Иванов. Те бяха добре посрещнати от зам.-кмета Анелия Димитрова и началник отдел „Образование” Румяна Кузева. Госпожа Димитрова запозна гостите с историята и забележителностите на Свищов, като не пропусна да спомене и бележитите свищовлии – гордост за града ни. Тя приветства международната инициатива и пожела ползотворни дела, и приятен престой в България. Г-жа Кузева беше подготвила емблематични за града ни подаръци, които в края на срещата поднесоха заедно със зам.-кмета Анелия Димитрова на специалните гостите. В неформален разговор чуждестранните учители са поинтересуваха, как се развива международния туризъм в Свищов и споделиха своите приятни впечатления от гостоприемството на домакините. Те поднесоха подаръци за община Свищов, от родните им страни, в знак на признателност и израз на добра воля.
    Координатор на проекта и организатор на срещата е преподавателката по английски език г-жа Оля Михова. Основните теми на проекта са: традиции, обичаи, фолклор, традиционни песни и танци; ястия и напитки; спорт и игри от нашето детство. Основни дейности са: организиране на викторини по дадените теми; изработване на кулинарна книга с рецепти; участие в познавателни игри свързани с историята, традициите и обичаите на отделните държави; организиране и участие в спортни мероприятия и турнири. Споделяне на методически похвати и методи в обучението по история, география, изобразително изкуство, музика и спорт. Програмата по посрещането на партньорите включва: запознаване с историята на училището в училищния музей; презентации за спортната история и успехи на България; спортни състезания по хандбал, баскетбол и тенис на маса; разходка в Свищов и екскурзии до Велико Търново и Русе.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания