Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов подкрепи благотворителни инициативи в Мартенския базар

Община Свищов подкрепи благотворителни инициативи в Мартенския базар
Добавена на: 2016-02-22 16:11:47

в Мартенския базар тази година са отдадени 52 маси под наем

      Директорът на общинско предприятие „Пазари” Елтимир Атанасов, сподели, че в Мартенския базар тази година са отдадени 52 маси под наем и са предоставени безвъзмездно 5 маси и шатри за благотворителни инициативи. „По този начин общината изразява своята подкрепа към каузите на социалните учреждения, това е най-малкото, което можем да направим и го правим с удоволствие”- каза г-н Атанасов.
    Тази година благотворително мартенички продават  „Центърът за социална рехабилитация и интеграция”, с кампания под наслов „Купи мартеничка – подкрепи ЦСРИ”. Компанията е за набиране на средства за оборудване на кабинет по рехабилитация с уреди и техника, необходими за хората със специални нужди. Това специфично медицинско оборудване ще спомогне за постигане на лечебно въздействие върху:
Нервната система;
Сърдечно-съдовата система;
Дихателната система;
Опорно-двигателният апарат.
Щандовете на ЦСРИ ще можете да откриете на пл.”Свобода” и пред сградата на Община Свищов. Ученици от СОУ „Димитър Благоев” ще се включат в благотворителната кампания с труда си и като помощници в базара през почивните дни. „Мисли позитивно, прави добро!” – с тези думи децата от училище Благоев изразяват своето вдъхновение за делата си.
   От „Дневен център за деца с увреждания” също ще продават ръчно изработени мартеници. Те са изработени от служителите на центъра специално за дарителската кампания, която стартира на 22.02.2016 г. Средствата от продадените мартеници, ще са за закупуване на трамплин за терапия на деца с увреждания. Шатрата на Дневния център за деца с увреждания се намира на пл. „Свобода”, а кампанията е под надслов: „Когато се смее дете, усмихва се небето!”
   Благотворителен щанд е предоставен и на ДСХ „Мария Луиза”- Свищов. Мартениците са изработени от домуващите, а средствата ще се използват за нуждите на дома за стари хора.
 
 
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания