Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ 4 МИР ПОСЕТИХА СВИЩОВ

НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ 4 МИР ПОСЕТИХА СВИЩОВ
Добавена на: 2016-01-26 15:22:39

НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ 4 МИР ПОСЕТИХА СВИЩОВ

Народният представител Цветан Цветанов и колегата му Евгени Стоев направиха посещение на добра воля в Община Свищов

     Народният представител Цветан Цветанов и колегата му Евгени Стоев направиха посещение на добра воля в Община Свищов. Депутатите бяха придружени от областния кмет Даниел Панов и бяха гости на кмета на общината г-н Генчо Генчев. Срещата бе организирана от председателя на Общински съвет   д-р Кристиян Кирилов и зам.кмета Мирослав Ангелов. По време на нея, се обсъдиха проблемите пред местната власт. Кметът на Свищов изрази загрижеността си за състоянието на СА „Д.А.Ценов”, като се надява, за решаване на създалата се ситуация да бъде ангажирана и парламентарната Комисия по образование. Цветанов бе категоричен, че ще съдейства за това Стопанската академия да не се превърне във филиал на Русенския университет.  На срещата г-н Генчев сподели, че има засилен инвеститорски интерес към Свищов, но за съжаление общината не разполага с терени, които да предостави на инвеститорите. Старите войнишки казарми, които в момента пустеят, биха били добро решение за изграждане на промишлено търговски център, който да е ключов за развитието на Свищов. За целта,  общината трябва да получи от държавата терените на казармата, за стопанисване. В разговорите бе засегнат и друг болезнен проблем за общината, а именно състоянието на местната болница. Г-н Цветанов увери, че ще направи всичко по силите си, за да се спаси болничното заведение. Обсъдени бяха и предстоящи срещи, както и значението им за развитието на Северно централния район. Г-н Генчев запозна гостите с намерението си, Свищов да се превърне в популярна дестинация за културно-исторически туризъм, като по този начин ще се стимулира притокът на средства и инвестиции в общината ни.
На края на срещата г-н Цветан Цветанов завърши с думите: „За мен е важно, че в Свищов днес се осъществява политика, насочена към реалните потребности на хората. Политическите противоборства са оставени далеч назад, а представителите в новата местна власт работят в синхрон и единомислие, в полза на гражданите на Свищов”.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания