Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ОБРЪЩЕНИЕ НА ГЕНЧО ГЕНЧЕВ КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СВИЩОВ

ОБРЪЩЕНИЕ НА ГЕНЧО ГЕНЧЕВ КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СВИЩОВ
Добавена на: 2016-01-21 16:41:05

Относно обявеното бедствено положение във връзка с обилния снеговалеж.

Уважаеми съграждани, на 17.01.2016 г., като кмет на община Свищов, обявих бедствено положение във връзка с обилния снеговалеж. Ситуацията беше много сложна на местно и на национално ниво. За овладяване на бедственото положение бяха взети  сериозни мерки.  Като кмет на община Свищов и председател на кризисния щаб, искам да изразя своята благодарност към всички, които ни оказаха помощ в този труден момент. Оперативните групи към щаба даваха дежурства и бяха в непрекъснат режим на работа, но беше невъзможно да се справим без допълнителна помощ. Свързахме се  областния управител, който оказа сериозно съдействие.  Беше ни осигурен роторен снегорин, с който се почисти част от Републиканската пътна мрежа и значително улесни работата в кризисната ситуация. Благодаря, на Военно формирование № 28880; на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“; на органите на МВР; на Общинско предприятие „Чистота“; на всички фирми, които ни съдействаха със строителна  техника; и всички граждани, които оказаха съдействие при почистването на снега и справянето със сложната обстановка.
      За овладяване на бедствието, бяхме мобилизирали директорите на всички дирекции в Общинска администрация; Кметовете на кметства; Ръководителят на Енерго Про мрежи и подчинените му служители, които се грижиха за обезопасяване на мрежата и съоръженията, и въвеждане на аварийни екипи за възстановяване на електроподаването в засегнатите райони; Директор Дирекция „Социални дейности“ организира и координира осигуряването на продукти от първа необходимост, храна и напитки, за най-критичните места.   Цялата координация по възникналото бедствено положение на територията на общината, беше под мой контрол и мога отговорно да кажа, че направихме всичко по силите си, за да се справим със ситуацията. Бяхме включили всичката налична техника и ресурси, но за съжаление останаха места, които не успяхме да почистим. Има много малки улички, в които снегопочистващата техника не може да влезе, а където има и паркирали на улицата автомобили, нещата значително се усложняват. Искам да се извиня на потърпевшите жители на общината, до които не можахме да стигнем и да ги успокоя, че няма да оставим нещата така. Анализираме сериозно ситуацията и търсим решение  за в бъдеще.
    Специални благодарности искам да изразя към нашите съграждани, които съвестно си почистиха пред домовете и подпомогнаха снегопочистващата техника с действията си. Много хора имат погрешна представа, че това е работа само на общината,  но истината е, че в такива ситуации трябва да бъдем обединени и да си съдействаме в името на бързото и адекватно излизане от кризата.
Благодаря Ви, скъпи съграждани, за търпението, съдействието, подкрепата и  разбирането!
 
С уважение,
Генчо Генчев
Кмет на община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания