Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът Генчо Генчев подкрепи кампанията „Дарете час“

Кметът Генчо Генчев подкрепи кампанията „Дарете час“
Добавена на: 2016-01-21 12:49:25

„Дарете час“ на Фондация “Национален алианс за работа с доброволци”/НАРД/ е учредена в Пловдив през май 2000 година, като организация в обществена полза.

Кметът Генчо Генчев подкрепи кампанията „Дарете час“ на Националния алианс за работа с доброволци /НАРД/
Фондация “Национален алианс за работа с доброволци”/НАРД/ е учредена в Пловдив през май 2000 година, като организация в обществена полза. Мисията на НАРД, в който членува свищовското училище „Димитър Благоев“,  е да утвърди доброволческите традиции в България и да промени нагласите на общността към доброволния труд чрез организирането на различни инициативи, въвличащи максимален брой хора от общността и популяризиращи ценностите на доброволчеството. През месец декември за десета поредна година Центровете за работа с доброволци, част от мрежата на НАРД проведоха Национална кампания „Дарете час“ 2015. Тази година тя протече под мотото „Аз подкрепям доброволчеството, защото …“. В кампанията се включиха над 200 популярни и значими на национално и местно ниво личности, които изразиха своята подкрепа за каузата на доброволчеството, довършвайки изречението „Аз подкрепям доброволчеството, защото …“ и създавайки своето мотивиращо послание за хиляди хора в цялата страна. Чрез СОУ „Димитър Благоев“  в тазгодишното издание на „Дарете час“ се включиха  кметът на община Свищов Генчо Генчев, ВРиД ректор на СА „Д.А.Ценов“  - проф. д-р Марияна Божинова, директорът на  СОУ „Димитър Благоев“ Цветанка Кирова, Стефан Проданов  - Съвет по туризъм Свищов, Свилен Чешмеджиев – Човек на годината, председатели на организации, изпълнителни директори, и други. Част от мотивиращото послание на Генчо Генчев  в подкрепа на доброволчеството гласи: „Аз подкрепям доброволчеството, защото всеки има нужда от човек до себе си, не само в хубави моменти, но и тогава, когато изпадне в беда да усети топла приятелска ръка“. Всички автентични послания, ще бъдат включени в материали, популяризиращи доброволчеството. С тях и със снимки на доброволци от цялата страна и от всички Центрове за работа с доброволци, ще бъдат изработена пътуваща изложба под наслов „Лицата на българското доброволчество”. През 2016 година тя ще обиколи институции и населени места в цялата страна и ще обърне внимание на ползите от доброволчество и на хората, стоящи зад него.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания