Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

УЧРЕДИ СЕ КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ КЪМ КМЕТА НА ОБЩИНА СВИЩОВ

УЧРЕДИ СЕ КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ КЪМ КМЕТА НА ОБЩИНА СВИЩОВ
Добавена на: 2016-01-19 11:26:59

На 15 януари се учреди Обществен консултативен съвет към кмета на община Свищов.

УЧРЕДИ СЕ КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ КЪМ КМЕТА НА ОБЩИНА СВИЩОВ
 
  На 15 януари се учреди Обществен консултативен съвет към кмета на община Свищов. Целта на Съвета е да подпомага, да сътрудничи и да консултира кмета по важни за обществеността въпроси в рамките на неговите правомощия по време на мандат 2015-2019 година. Първото заседание се проведе в Гербовата зала на Община Свищов. За членове на Консултативния съвет бяха поканени личности от различни сфери на обществото, с различно образование, възраст, пол и вероизповедание. Те са репрезентативна извадка на обществото, което ще е гарант за реалната представа и обективност на кмета при подреждането на приоритетите в работата си, като управник на общината. Сред членовете има представители на частния сектор в малкия и среден бизнес, представители на администрацията, на земеделските производители и кооперации, на образованието, здравеопазването, пенсионерските клубове. На медиите, културата, природозащитниците, частните школи, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“, МВР, неправителствени организации, общественици и хора от народа. Всяка една от тези личности, ще носител на професионализма си и на личните си качества, като жител на общината. „Като тухлички, които надграждат и строят стабилна основа за добруването на обществото.“ – така се оприличиха членовете на Съвета.
На своето първо заседание, членовете приеха Дневния ред и гласуваха график на срещите си. За председател и секретар на Съвета по право бяха избрани Кметът на община Свищов г-н Генчо Генчев и Секретарят на общината г-жа Любомира Петрова. За заместник-председател на Консултативния съвет, по предложение на г-жа Цветанка Кирова, единодушно беше избран Свилен Чешмеджиев – представител на „Българското дружество  за защита на птиците“ и носител на приза “Човек на годината“ за 2015 година.
    Като един от инициаторите за създаване на Консултативен съвет, д-р Кристиян Кирилов поздрави новоизбрания заместник-председател и го покани да заеме мястото си до г-н Генчев. След това поздрави членовете на новоучредения съвет и им пожела ползотворна работа.
   В края на заседанието кметът на общината завърши с думите: „Вашите мнения, препоръки и становища са важни за нас, и винаги ще бъдат взимани под внимание. Да си пожелаем да работим съвестно и отговорно,  а когато мандатът ни приключи - да изпитваме удовлетворение от работата си.“

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания