Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ДЕЛЕГАЦИЯ РЪКОВОДЕНА ОТ КМЕТА ГЕНЧО ГЕНЧЕВ ПОСЕТИ РУМЪНИЯ

ДЕЛЕГАЦИЯ РЪКОВОДЕНА ОТ КМЕТА ГЕНЧО ГЕНЧЕВ  ПОСЕТИ РУМЪНИЯ
Добавена на: 2016-01-19 11:25:49

ДЕЛЕГАЦИЯ РЪКОВОДЕНА ОТ КМЕТА ГЕНЧО ГЕНЧЕВ  ПОСЕТИ РУМЪНИЯ

Г-н Генчев посети съседна Румъния, за да засвидетелства добри съседски взаимоотношения, партньорство и добронамереност за бъдещи съвместни проекти.

ДЕЛЕГАЦИЯ РЪКОВОДЕНА ОТ КМЕТА ГЕНЧО ГЕНЧЕВ
ПОСЕТИ РУМЪНИЯ
 
   Г-н Генчев посети съседна Румъния, за да засвидетелства добри съседски взаимоотношения, партньорство и добронамереност за бъдещи  съвместни проекти. Визитата бе по инициатива на румънската страна и основно с опознавателна цел. На нея  присъстваха и заместник-кметът по „Благоустройство, инфраструктура и регионално развитие“  г-н Мирослав Ангелов, председатлят на Общински съвет д-р Кристиян Кирилов и специалистът по европейски въпроси и Директор на дирекция „АПОУПЕВ“ г-н Стоян Парашкевов.  Срещите, които се проведоха се увенчаха с плодотворна работа. Делегацията от българска страна беше сърдечно посрещната в Александрия от председетеля на „Камарата за търговия, индустрия и земеделие – Телеорман“ г-н Марин Никулча. Той запозна гостите с 25 годишната история на Камарата и изрази готовност за бъдеща съвместна дейност. От своя страна г-н Генчев, благодари за вниманието и увери, че  в лицето на община Свищов, може да се разчита на един надежден партньор. В края на работната среща, гостите получиха от г-н Никулча по една почетна диплома и юбилеен медал във връзка с 25 годишнината от основаването на Камарата.
  В Александрия г-н Генчев проведе среща и със своя колега, кмета на Зимнич г-н Петре Първу. На срещата бяха обсъдени няколко проекта по Трансгранично сътрудничество и се споразумяха за участие в общи проекти, касаещи образование, здравеопазване, и административен капацитет. Новата оперативна програма 2014-2020 цели да засили връзките в граничната зона и откриване на общи решения за икономическото, и социално развитие на региона. Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България  е структурирана в пет приоритетни оси, с общ бюджет в размер на  215 745 513 евро, от Европейския фонд за регионално развитие.  

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания