Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Алековите дни стартираха на 12 януари в Свищов

Алековите дни стартираха на 12 януари в Свищов
Добавена на: 2016-01-14 17:21:13

Алековите дни стартираха на 12 януари в Свищов
Алековите дни стартираха на 12 януари в Свищов
Алековите дни стартираха на 12 януари в Свищов

В Изложбената зала на къщата музей „Алеко Константинов“ се проведе викторина с ученици от пет свищовски училища.

В Изложбената зала на къщата музей „Алеко Константинов“ се проведе викторина с ученици от пет свищовски училища. Децата от ДТГ „Димитър Хадживасилев“, СОУ „Николай Катранов“, СОУ „Димитър Благоев, СОУ „Цветан Радославов“ и ПГ по ЛПС „Пеньо Пенев“ бяха изключително подготвени и доста подробно отговаряха на въпросите от викторината. Въпросите бяха разделени на пет категории свързани с живота и творчеството на Щастливеца, както и любопитни факти свързани с него. Имаше въпроси, които затрудниха любознателните деца, но пък това им даде повод да научат нищо ново за Алеко и неговия творчески път. Домакин на събитието бяха уредниците на музея, които създадоха чудесна атмосфера в изложбената зала с материали за живота на Алеко от фонда на Мария Орукин – негова родственица. Всички участници във викторината си тръгнаха с книгата „Бай Ганьо“ на Алеко Константинов, като подарък и спомен от вълнуващия ден. Събитието в чест на Щастливеца, уважи и кметът на община Свищов г-н Генчо Генчев. Той с радост отбеляза, че споменът за Алеко винаги ще остане жив щом общината ни има такива умни деца, желаещи да съхраняват миналото и да продължават в бъдещето научавайки нови неща.
В чест на Алеко Константинов през целия ден в Художествената галерия „Николай Павлович“ имаше изложба-карикатури от фонда на галерията, където нашите съграждани можеха да се насладят с усмивка на представените творби.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания