Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Две големи дървета бяха отсечени днес в Градската градина

Две големи дървета бяха отсечени днес в Градската градина
Добавена на: 2015-08-05 17:08:52

Две големи дървета бяха отсечени днес в Градската градина
Две големи дървета бяха отсечени днес в Градската градина
Две големи дървета бяха отсечени днес в Градската градина

Акцията е част от целогодишното поддържане на зелената градска среда, което осъществява Община Свищов, съгласно българското екологично законодателство.

Две големи дървета бяха отсечени днес в Градската градина до централния площад „Алеко“ в Свищов. Причината за изсичането им е, че са били болни, изсъхнали и загнили. Акцията е част от целогодишното поддържане на зелената градска среда, което осъществява Община Свищов, съгласно българското екологично законодателство.
Въпросните дървета, отсечени днес, са широколистни, от вида „конски кестен“. Те са били нападнати от насекомото кестенов молец, вследствие на което клоните им са загнили и изсъхнали. В продължение на 3 години са били лекувани и са поддържани с периодично кастрене, но въпреки това състоянието им се е влошило. Тъй като дърветата се намират над пешеходна алея в Градската градина и представляват потенциална опасност за минувачите, те са премахванати, за да се избегнат бъдещи инциденти.
С цел осигуряване безопасност за гражданите, по препоръка на общинските еколози, преди няколко месеца в Градската градина са отрязани още няколко болни и изсъхнали дървета.
Кастренето и отсичането на изсъхнали дървета на територията на град Свищов се извършва целогодишно и по сигнали на граждани. До момента в Общината са подадени над 100 сигнала за опасни дървета. Сигналите се проверятват от комисия и при положително становище от специалистите, дърветата се отсичат.
Дървеният материал, добит при изсичането на болните и изсъхнали дървета, се складира и през зимния отоплителен сезон се предоставя за безвъзмездно ползване за отопление на общински и социални обекти в града и кметствата на територията на община Свищов. 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания