Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Стартира Третата глобална седмица за пътна безопасност

Стартира Третата глобална седмица за пътна безопасност
Добавена на: 2015-05-04 08:43:39

Стартира Третата глобална седмица за пътна безопасност
Стартира Третата глобална седмица за пътна безопасност

От 4 до 10 май Община Свищов се присъединява към Третата глобална седмица за пътна безопасност. Тя е обявена с решение на общото събрание на ООН от 10 април 2014 г. и се провежда в цялата страна под патронажа на министъра на вътрешните работи и председателя на Държавната агенция за закрила на детето.

От 4 до 10 май Община Свищов се присъединява към Третата глобална седмица за пътна безопасност. Тя е обявена с решение на общото събрание на ООН от 10 април 2014 г. и се провежда  в цялата страна под патронажа на министъра на вътрешните работи и председателя на Държавната агенция за закрила на детето. 
В рамките на Седмицата са предвидени редица инициативи, посветени на пътната безопасност - тематични часове на класа, беседи, открити уроци, прожектиране на клипове и филми за безопасност на движението по пътя, рисуване на асфалт на различни групи пътни знаци и др.
Мотото на кампанията е „Спаси живота на децата“ като най-уязвимата група участници в движението. Всеки ден по света 500 деца губят живота си при пътнотранспортни произшествия, а десетки хиляди са ранени. У нас жертва на катастрофи стават над 1000 деца годишно. Във връзка с Третата глобална седмица за пътна безопасност ООН разпространи „Декларация на децата за безопасност на движението по пътищата“, която призовава световните лидери да потърсят решения за намаляване на жертвите при ПТП.
Целта на кампанията е да предизвика широка обществена дискусия и да обедини усилията на семействата, институциите, бизнеса, неправителствения сектор и медиите срещу агресията на пътя и предотвратяването на бъдещи инциденти.
Утвърдени са Национална програма и Визитна картичка на тематичната седмица, които ще бъдат разпространени на хартиен и електронен  носител в дните от 4 до 10 май в медиите и на страниците на заинтересованите институции.
Лице на визитната картичка е фотографията на 11–годишната Елица Ганева от София, класирана на първо място в националния конкурс „Победи опасността!“ през 2014 г. На гърба на визитката е изписано послание от децата на България. 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания