Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Борим комарите с 56 хил. лв. от Републиканския бюджет

Борим комарите с 56 хил. лв.  от Републиканския бюджет
Добавена на: 2014-05-31 09:43:21

56 хиляди лева са средствата отпуснати от републиканския бюджет за борба с комарите т.г., съобщи заместник-кметът Емил Димитров.

След обществена поръчка вече е избрана и фирмата изпълнител за конкретните действия, като тя е с опит в този вид дейност, уточни Емил Димитров. Вече е факт и първото наземно третиране в борбата с кръвопиещите насекоми. Освен в града действия срещу комарите ще се проведат и в селата Вардим и Царевец. 36 хил. лв. са предвидените средства за наземно третиране и 13 600 лв. за авиохимическо. В същото време вече приключва третирането на зелените площи срещу кърлежи, за което бяха отделени 6000 лв.
Проведената обществена поръчка предвижда и авиационно пръскане. То ще се проведе при подходящи метереологически условия, за да има ефект в борбата с комарите. Положителното тази година е, че държавата е отпуснала средства срещу комарите и на съседните общини Ценово и Белене, уточни Емил Димитров. В същото време тенденцията от дълго време за високи нива на река Дунав е предпоставка т.г. популацията на комарите да бъде по-голяма от други години. При изчерпване на средствата от Републиканския бюджет общината има готовност да осигури 20 хил. лв. от общинския бюджет, посочи още заместник-кметът.
През последните няколко години средства за борбата с комарите не бяха отпускани от републиканския бюджет. Действията се провеждаха със средства от общинския бюджет и пари отпуснати от областната управа във Велико Търново.
Александър ШАБОВ
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания