Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовски легионери дефилираха в Констанца

Свищовски легионери  дефилираха в Констанца
Добавена на: 2013-08-23 13:49:48

Свищовски легионери  дефилираха в Констанца
Свищовски легионери  дефилираха в Констанца
Свищовски легионери  дефилираха в Констанца

Група от 40 души, представители на І Италийски легион от нашия град, участваха във фестивала “Античния Томис” в Констанца.

Група от 40 души, представители на І Италийски легион от нашия град, участваха във фестивала “Античния Томис” (античното име на румънския град) в Констанца. Събитието се състоя от 16 до 18 август. Идеята за фестивала се е родила по време на участието на румънската група във фестивала “Орел на Дунав”, който се провежда от години в Свищов, разказа Стефан Проданов, ръководител на свищовските легионери.
Пет групи от три държави са участвали във фестивала в Констанца. Той е започнал с парад на всички реенактори, след което се е състояла битка между варвари и римляни. През втория фестивален ден са били представени занаяти, характерни за римляните и варварите, както и антична кухня. През този ден се е състояла и успешна битка за легионерите, които са успели да отвоюват символите си от варварите, разказа още Стефан Проданов. Свищовската група е участвала в тога парти и е представила команди на латински пред 10-хилядната публика на фестивала. Всички прояви от фестивала са били излъчвани на живо от “Фешън ТВ”.
Александър ШАБОВ 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания