Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Школа „Палитра” от Ореш на 35 години

Школа „Палитра” от Ореш на 35 години
Добавена на: 2012-11-06 10:34:25

Школа „Палитра” от Ореш на 35 години
Школа „Палитра” от Ореш на 35 години

За тези немалко години, цяло поколение е минало през школата, открита и ръководена от маестро Евгени Йонков

Школа „Палитра” от Ореш на 35 години
 
                Малките художници от орешенската школа „Палитра” при НЧ „Филип Станиславов 1903” отбелязаха с изложба 35 годишнината от създаването на групата. За тези немалко години, цяло поколение е минало през школата, открита и ръководена от маестро Евгени Йонков. Стотици деца, още толкова местни и международни конкурси, пленери по живопис и неизброими отличия. Всичко това опитаха да представят децата с рисунките си и със слайдшоуто, което прожектираха във фоайето на свищовската община. Децата и техният ръководител посрещна и приветства председателя на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856” и зам. кмет на Община Свищов Пламен Александров. В поздравът си той определи школата като форум на емоции, съзряване и разум.
         „Аз сам не знаех какво да правя с  децата в началото – сподели пред гостите на тържеството Евгени Йонков – малко по-малко обаче, всичко си дойде на мястото. Важни за нас днес са не наградите, а творческият порив на децата и ентусиазма на родители им”. Ръководителят на школа „Палитра” благодари на Община Свищов за подкрепата и обеща много бъдещи успехи.
         Естествено, рождения ден не мина и без торта, за това се погрижи кмета на с. Ореш Любомир Иронов. За приятелите на школата и изобразителното изкуство остана удоволствието от ярките и майсторски картини на децата.  
 
Димитър Спасов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания