Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Бивш топ полицай е новоизбрания кмет на с. Горна студена.

Бивш топ полицай е новоизбрания кмет на с. Горна студена.
Добавена на: 2012-10-14 10:42:48

Новоизбраният кмет е роден в с. Горна студена, следвал е икономика в София, след което е изкарал и школата на МВР в Симеоново

Бивш топполицай е новоизбрания кмет на с. Горна студена.
 
След като миналата неделя (7 октомври) в свищовското село Горна студена се проведоха частични местни избори, като титуляр на кметския стол бе утвърден досегашния изпълняващ кметската длъжност кандидат на коалиция „За Свищов” Тодор Иванов. До избори в селото се стигна след като досегашния, дългогодишен кмет Живко Колев, отново издигнат от коалиция „За Свищов”, бе избран за председател на местната земеделска кооперация. Опонент на Иванов за длъжността бе Марийка Милкова, издигната от инициативен комитет, с подкрепа от БСП и ГЕРБ. Във вота Тодор Иванов се наложи с 219 гласа, срещу 132 за другия кандидат и 15 невалидни бюлетини. Както цялата кампания, така и изборния ден преминаха тихо, в дух на толерантност и взаимоуважение, сигнали за нередности и нарушение не са постъпили.
         Новоизбраният кмет е роден в с. Горна студена, следвал е икономика в София, след което е изкарал и школата на МВР в Симеоново. Трудовият му стаж е преминал в системата на вътрешното министерство, където се пенсионира като началник на отдел Криминална полиция в РДВР Велико Търново. Като дългогодишен служител на реда, е едни гърди пред колегите си в борбата с престъпността и според експертното му мнение в селото криминалните прояви са сведени до възможния минимум и ако има някакви проблеми, те са дело на гастролиращи крадци.
         Един от най-тежките проблеми на селата от региона, не подминал и с. Горна студена е този с водата. Една от няколкото точки върху които Тодор Иванов се опря в предизборната си агитация беше именно ситуацията с водоснабдяването. За да заслужи доверието на селото, тогава кандидатът за кмет даде дума, до края на мандата да реши трайно този наболял въпрос и още през следващото лято да отбележи подобрение. В това, както и в останалите няколко точки от строгата си предизборна програма, акцентирана върху реалистични и постижими цели, Тодор Иванов получи уверение за подкрепа от кмета и ръководството на общината. Други негови намерения, декларирани пред жителите на Горна студена са да почисти основно селото и замърсените територии около него, да възстанови пресъхналите четири изворни чешми в района, с което да подпомогне животновъдите, да привлече младежите в новосъздаден младежки клуб и да положи грижи за повишаване нивото и качеството на дейността на местните читалище и пенсионерски клуб.
         В подкрепата си към новоизбрания кмет, Станислав Благов заяви, че жителите на с. Горна студена, един от входовете на община Свищов могат да разчитат напълно на неговото съдействие, наравно с жителите на всяко едно от населените места в крайдунавската община.
 
Димитър Спасов   

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания