Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Детският хор ще остане завинаги в сърцето ми като мое любимо дете!

Детският хор ще остане завинаги в сърцето ми като мое любимо дете!
Добавена на: 2012-05-29 11:32:39

Детският хор ще остане завинаги в сърцето ми като мое любимо дете!

Г-жа Мария Възланова

Детският хор ще остане завинаги в сърцето ми като мое любимо дете!
 
 
Г-жа Мария Възланова, почетен гражданин на Свищов, изрази огромното си съжаление, че по здравословни причини няма възможност да бъде повече диригент на Детския хор. Като публикуваме нейните прощални думи по този повод, ние й благодарим за духовните празници, които в продължение на няколко десетилетия създаваше със своите гласовити възпитаници.
За 40 години Детският хор се утвърди и зае достойно място в културната история на Свищов и страната. В него поколения деца израстват духовно и интелектуално и са основа на хор “Янко Мустаков” и други художествени състави. В хора децата се учат не само да пеят, но усвояват и много морални ценности, които запазват в сърцата си за цял живот. В навечерието на най-светлия български празник поздравявам всички мои деца, пожелавам им здраве и още много творчески успехи и да носят винаги прекрасното и възвишеното у себе си. За всичките тези години на много творчески изяви им благодаря от сърце! До мене винаги беше Стефчето, с която преживявахме всички радости и трудности. Благодаря ти, Стефче! Благодаря на родителите на моите деца, които винаги са се отнасяли с разбиране и доброта. Благодаря на община Свищов и лично на г-н Благов за позитивното отношение към Детския хор, на г-жа Таня Ликова, на г-жа Милена Богданова и екипа й, които винаги откликваха с готовност. Благодаря на всички, които бяха отзивчиви към Детския хор. Децата бяха очаквани в църквата “Света Троица” на Коледа и хората не вярваха, че няма да се появят. За пръв път от 40 години няма да прозвучи и “Върви, народе възродени!” в читалищния салон. Аз отгледах едно дете, което порасна за 40 години и е много трудно и мъчително да се разделим. Децата ми звънят с въпроса кога ще имаме спявка. Много ми е трудно да отговоря, казвам им само: “Ще ви съобщим!” Горещо се моля, дано Детският хор попадне в добри ръце и продължи успешно дейността си, а аз завинаги оставам до него!
 
Мария ВЪЗЛАНОВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания