Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Започва реализирането на два проекта за над 10 млн. лв.

Започва реализирането на два проекта за над 10 млн. лв.
Добавена на: 2012-04-08 17:34:21

Община Свищов започва реализирането на два проекта за над 10 млн.лева, съобщи в понеделник на пресконференция кметът Станислав Благов.

Започва реализирането на два проекта за над 10 млн. лв.
 
Община Свищов започва реализирането на два проекта за над 10 млн.лева, съобщи в понеделник на пресконференция кметът Станислав Благов. Според думите му, финансовият ресурс по двете начинания е колкото половината общински бюджет за 2012 г. Кметът подписа на 28 март с министър Лиляна Павлова договорите по проектите, които се финансират от ОП “Регионално развитие”. На пресконференцията присъстваха заместник-кметовете на общината и директори на училища. 4 802 014 лева отиват за енергийна ефективност на четири училища в града – СОУ “Д.Благоев”, СОУ “Н.Катранов”, СОУ “Цв.Радославов” и ОУ “Ф.Сакеларевич”. Кметът коментира, че свищовският проект е с най-голяма стойност от всички начинания, които се финансират по програмата. По този начин ще се повиши и качеството на образователната услуга, допълни той. Според него това е най-значимият проект на общината за последните години, защото се отнася за бъдещето на общината – децата, които се обучават в училищата. Общата цел на проектното предложение е да се осигури модерна, здравословна и функционална образователна инфраструктура с високо ниво на енергийна ефективност в общинските училища на територията на града. Повишената енергийна ефективност на сградите ще доведе до намаляване на разходите за енергоносители и по-ефективното им управление.
5 880 992 лева пък е стойността на проекта “Нове – сърцето на легиона. Социализация  и експониране на римски военен лагер  и късноантичен град Нове – І етап”. Начинанието предвижда реставрация и консервация на голяма част от съществуващите археологически обекти – Епископския комплекс, атрактивна възстановка на щаба на Първи италийски легион и строеж на сцена на открито за провеждане на възстановки на римския военен бит. Предвижда се още изграждане на експозиционни маршрути и обслужваща инфраструктура. Срокът и на двата проекта е 24 месеца. Конкретните дейности по тях ще започнат в края на лятото, а при добра организация и по-рано, коментира Станислав Благов.
Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания